magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
1948 - 1954: Beale Street
In 1946 startte Elvis op een nieuwe school, Milam, welke van de 5 tot de 9e graad liep, maar in 1948 verliet de familie Tupelo, en verhuisde 110 mijl noordwest naar Memphis, Tennessee. Hier ook leefde de dertienjarige in het arme gedeelte van de stad en ging hij naar de Pentecostal kerk. Rond deze tijd werd hij erg beïnvloed door de Memphis -blues muziek en gospel muziek die werd gezongen in zijn kerk.

Elvis ging naar de Humes High School in Memphis, werkte in de bibliotheek van de school en na school ook in Loew’s State Theatre. In 1951 schreef hij zich in voor de afdeling ROTC van zijn school, en probeerde hij zich (zonder succes) te kwalificeren voor de high school voetbalploeg, (de trainer zou hem niet hebben geselecteerd omdat hij zijn bakkebaarden en ‘ducktail’ niet had ingekort). Zijn vrije tijd sleet hij in het Afrikaans-Amerikaanse gedeelte van Memphis, meestal in Beale Street. In 1953 studeerde hij af aan Humes, met als hoofdvakken, geschiedenis, Engels en shop.

Na het behalen van zijn diploma werkte Elvis in de Parker Machinists Shop, en na te hebben gewerkt bij de Precision Tool Company samen met zijn vader, werkte hij voor de Crown Electric Company als vrachtwagenchauffeur. Tijdens deze periode begon hij zijn haar te dragen op de manier waar hij beroemd mee werd.
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Dixieland Delight