magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
1935 – 1948: Tupelo
Elvis Presley werd geboren op 8 januari 1935, rond 16u35, in een woning met amper twee kamers, in Tupelo, Mississippi. Zijn ouders waren Vernon Presley, een truckchauffeur, en Gladys Love Smith, een naaister. Vernon Presley wordt omschreven als ‘een zwijgzame, eerder norse persoon’, waar zijn moeder Gladys spraakzaam, levendig en vol energie was. Alleen wanneer ze boos was, kon ze vloeken als een zeeman. Elvis’ tweelingbroer, Jesse Garon Presley, kwam levenloos ter wereld, zo groeide Elvis op als enig kind.

De ouders van Elvis waren erg beschermend tegenover hun enige overlevende kind. De kleine jongen groeide op als een geliefd en dierbaar kind. Hij had, zo is iedereen het erover eens, een ongewoon hechte band met zijn moeder. Zijn moeder Gladys “vereerde hem vanaf de dag dat hij geboren was” zei een buur. Elvis zelf zei, “Mijn mama liet me nooit uit haar zicht. Ik kon zelfs niet naar de rivier gaan met de andere kinderen.” In zijn tienerjaren was hij nog steeds een erg verlegen persoon, een “kind dat met moeite een nacht was weggeweest van huis, in de eerste negentien jaren van zijn leven.”

Hij werd geplaagd door zijn mede klasgenoten die dingen naar hem gooiden, omdat hij anders en zwijgzaam was, stotterde en een moederskind was. Gladys was zo trots op haar zoon, dat ze jaren later, vroeg in de ochtend opstond om de fans weg te jagen opdat Elvis zou kunnen slapen. Ze was bang dat Elvis iets zou overkomen: Ze kende haar jongen, en wist dat hij voor zichzelf kon zorgen, maar wat als er een of andere gek hem achterna kwam met een geweer?
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Jailhouse Rock Vol 2