magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
James Burton Live
 
ElvisMatters Stunt: 15 euro voor

The JAMES BURTON BAND

Een club viert maar een keer z’n 5-jarig bestaan, niet? Daarom pakt ElvisMatters op zaterdag 17 en zondag 18 mei uit met een uniek dubbelfeest. Dat weekend brengen we in Europese primeur de James Burton Band naar Nederland en België. In de James Burton Band spelen de beste muzikanten uit Memphis: BB Cunningham (bassist bij ondermeer Jerry Lee Lewis), Rob ‘Lewis’ (een meester op de piano), de ongeëvenaarde James Burton (Elvis’ gitarist) en zijn zoon Jeff Burton (die ook op gitaar een kopie van zijn wereldberoemde vader is). Voor de prijs hoeft niemand het te laten. De toegang in voorverkoop bedraagt slechts 15 euro! Kom dus ook en feest mee!Natuurlijk zal James Burton altijd bekend blijven als gitarist van Elvis, maar 30 jaar na zijn laatste concert met The King is de Master of Telecaster actiever dan ooit. James stelde eigenhandig “zijn” band samen, waarmee hij sinds enkele jaren toert. Stuk voor stuk verdienden de muzikanten van the James Burton Band hun sporen op de grote en Amerikaanse podia. Het resultaat van die mix van ervaring en talent klinkt fantastisch: James voelt zich helemaal thuis op het podium met zijn muzikale vrienden, en laat zich lekker gaan in heerlijk lange gitaarsolo’s. Nooit eerder na Elvis klonk ‘Polk Salad Annie’ zo authentiek en echt, en nooit eerder breide James zoveel solo’s aan elkaar dan met z’n eigen band in ‘Never Been To Spain’. Een puur genot voor het oor, is het.

Met The James Burton Band geeft ElvisMatters de aftrap van het Feestjaar 2008 (”5 Jaar ElvisMatters”). In het verleden heeft deze fanclub al vaker gestunt, en dat doen ze nu ook weer: we drongen de ticketprijs terug tot het absolute minimum van slechts 15 (!) euro. Vijf-tien euro! Ook na 5 jaar zijn we er nog steeds in de allereerste plaats voor de fans van Elvis.

Wat mag je verwachten op een avondje met de James Burton Band? Pure en onvervalste rock ‘n’ roll, om te beginnen. Al deze door de wol geverfde muzikanten stonden mee aan de wieg van de rock ‘n’ roll - zij kleurden de muziek die nu over de hele wereld aan een revival bezig is. Maar daarnaast verdienden ze ook elk apart hun sporen bij grote kleppers als Roy Orbison, Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Ricky Nelson, noem maar op. Wees dus niet verbaasd als er plots een stomende versie van ‘Great Balls of Fire’ voorbijkomt, of Ricky Nelsons ‘Hello Mary Lou’, of een deep down bluesy ‘Steamroller Baby’ van James Taylor. Maar net zo goed, staan er ook onbekende pareltjes op het programma zoals ‘Sleep Walk’, een instrumentaal gitaarduet tussen vader en zoon Burton. Of wat dacht je van ‘Johnny B. Goode’ waarbij zowel James als Jeff Burton de gitaar achteraan hun hoofd houden? The James Burton Band is pure rock ‘n’ roll, die in geen tijd een hele zaal aan het springen zet. Geloof ons: dit moét je gezien hebben!

ElvisMatters is wàt blij dat we deze Europese primeur te pakken hebben. Liefhebbers van echte, onvervalste Memphis-muziek zullen ongetwijfeld op post zijn, zaterdagavond in Nederland en zondagnamiddag in België. En zeg nu zelf, kan je die avond voor slechts 15 euro voorbij laten gaan?

En er is nog meer: op zaterdagavond, trappen de Explosion Rockets de avond op gang. Eerder hadden we de band van Ruud Kuijpers al te gast in 013 (met groot orkest & the Sweet Inspirations), nadien zetten ze de Birthday Party in Kasterlee op z’n kop, en nu treden ze dus aan als openingsact voor de James Burton Band. Voor wie er nog aan twijfelt: dit wordt een avond waar de vonken vanaf vliegen. Een avond ook waar nog heel lang over nagepraat zal worden.

PARTY TIME!

NEDERLAND:

Zaterdag 17 mei
zaal Dynamo
Catharinaplein 21
5611 DE Eindhoven
Deuren: 19 u
Show: 20 u
Met: ELVIS-DJ, Explosion Rockets, James Burton + Band
Tot: 02 uur is het Feesten met ElvisMatters...!
Tickets: Michel Van Erp (040.844.1921) of michel@elvismatters.com
Uitgebreide Elvis-boetiek aanwezig

VLAANDEREN:
Zondag 18 mei
Zaal Vito
Boeretangsedreef 200
2400 Mol
Deuren: 14 u
Show: 16 u
Met: James Burton + Band
Tickets: Peter Verbruggen (014.31.44.40) of peter@elvismatters.com
Uitgebreide Elvis-boetiek aanwezig


gepubliceerd op 25 februari 2008 door Ron Rutten.
Overname van dit artikel is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com. ©2008.
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Loving You