magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 ElvisMatters vraagt uitsluiting van 'Copycat' + update
 
ElvisMatters heeft in een aangetekende brief aan de European Broadcast Union (EBU) formeel de uitsluiting gevraagd van België op het 54ste songfestival. Die inzending is het nummer “Copycat” waarin Elvis-imitator Patrick Ouchène die de draak steekt met The King zelf, met zinnen als “he’s too fat to rock ‘n’ roll”. We maken ons sterk dat België, net als Georgië eerder deze week, de preselecties niet haalt. Als de EBU hun eigen reglement respecteert, wordt België bij voorbaat gediskwalificeerd. Artikel 4, paragraaf 9 zegt immers letterlijk dat “onaanvaardbaar taalgebruik” verboden is. Dit nummer staat stijf van minachting, haat en wrok. Nu we de organisatoren op de rits overtredingen tegen het reglement wijzen, hopen we dat ze geen andere keuze meer hebben dan het nummer tegen te houden. De reacties van Elvis-fans op het Gastenboek van onze website van de club liegen er niet om. Eén van de vele postings spreekt boekdelen: “Patrick Ouchène mag mijn ‘Blue Suede Shoes’ spoedig in zijn richting verwachten”.

Op de site www.Eurovision.com lazen we alvast deze eerste reactie: "We wachten de brief van ElvisMatters af," zegt Sietse Bakker, Manager Communications & Public Relations van het Eurovisie Songfestival bij de European Broadcasting Union in een reactie aan Belgovision.com. "Tijdens de Heads of Delegation meeting in Moskou, begin volgende week, zal het nummer officieel worden ingezonden door de RTBF bij de EBU. Dan toetsen we alle deelnemende inzendingen aan het reglement van het 54ste Eurovisie Songfestival. Het is dan aan de Referentiegroep om te bepalen of er regels worden overtreden, daar kan en wil ik nu niet op vooruit lopen."

Indien de Referentiegroep dan tot de conclusie komt dat het door Patrick Ouchène gezongen Copycat de reglementen overtreedt, is het voor België in principe te laat om nog een andere inzending te kiezen. "In zo'n scenario zou de Referentiegroep, samen met de betreffende omroep, naar een oplossing proberen te zoeken op zeer korte termijn, in het belang van een goed festival," voegt Sietse Bakker toe. "De Referentiegroep, en de EBU met al haar leden, is er nu juist om dit soort dingen in goede samenwerking en binnen vooraf vastgelegde regels van het Eurovisie Songfestival op te lossen."

 
 Klik hier  
 
Gepubliceerd: 12 maart 2009, 17:14
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man