magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 John Wilkinson jarig
 
John Wilkinson, geboren op 3 juli 1945 in Springfield, Missouri, was een getalenteerde Amerikaanse gitarist die vooral bekend werd door zijn werk met de King of Rock 'n' Roll, Elvis Presley. Hij zou vandaag 79 worden. Zijn bijdrage aan de muziekwereld, en met name binnen de context van Elvis' band, heeft hem een bijzondere plek gegeven in de harten van muziekfans wereldwijd. John was meermaals te gast bij onze events en was de huisvriend van ElvisMatters.

Op jonge leeftijd raakte John Wilkinson geďnteresseerd in muziek en begon hij gitaar te spelen. Zijn passie voor muziek werd versterkt door zijn bewondering voor Elvis Presley, die al snel een groot idool voor hem werd. Wilkinson's eerste ontmoeting met Elvis vond plaats toen hij slechts 10 jaar oud was. Dit moment inspireerde hem om zijn muzikale talent verder te ontwikkelen.

In 1968 werd Wilkinson uitgenodigd om zich bij Elvis Presley's TCB Band (Taking Care of Business Band) aan te sluiten als ritmegitarist. Dit was een keerpunt in zijn carričre. Wilkinson bleef bij de band van Elvis tot de laatste publieke optredens van Elvis in 1977. Gedurende deze jaren leverde hij een cruciale bijdrage aan de liveshows van Elvis, die bekend stonden om hun ongelooflijke energie en muzikale perfectie.

Als ritmegitarist van Elvis zorgde Wilkinson voor de ritmische ondersteuning die essentieel was voor de kenmerkende sound van Elvis' muziek. Zijn spel was strak en precies, en hij kon naadloos aansluiten bij de dynamische optredens van Presley. De magie van hun samenwerking is vastgelegd in talloze live-opnames en albums die uit die periode stammen. Happy Birthday John!
 
 
Gepubliceerd: 03 juli 2024, 09:25
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Impossible Dream, The