magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 'That's All Right' - Het Lied dat de Wereld Veranderde
 
Het legendarische nummer "That's All Right" wordt in een nieuw boek gevierd als het lied dat de wereld veranderde. Deze song, die Elvis Presley, Scotty en Bill in de jaren 50 opnamen, markeerde een keerpunt in de muziekgeschiedenis door een nieuw geluid te introduceren. Het boek, getiteld "That's All Right - The Song That Changed The World", biedt een gedetailleerde kijk op de impact en het ontstaan van dit baanbrekende nummer.

In het boek, dat 132 pagina's telt, wordt dieper ingegaan op Elvis' eerste plaatopname bij SUN Records, waar "That's All Right" de A-kant vormde en "Blue Moon of Kentucky" de B-kant. Schrijvers Erik Lorentzen, Robert Van Beek en Jean-Etienne Baduel belichten de originele zangers en schrijvers Arthur Crudup en Bill Monroe, en vertellen hoe deze opnames tot stand kwamen.

Daarnaast bevat het boek kleurrijke foto's van Elvis' vroege concerten in 1954, en verhalen van belangrijke figuren uit Elvis' omgeving, zoals zijn ouders en vrienden. De studiowerkzaamheden, de rol van producer Sam Phillips, en de unieke manier waarop Elvis zijn nummers bracht, worden uitvoerig beschreven.

"That's All Right" wordt door velen gezien als het begin van een nieuw tijdperk in de muziek, waar de grenzen tussen country en pop vervaagden. Dit boek is een waardevolle aanvulling voor elke Elvis-liefhebber en biedt een uitgebreide blik op een van de meest invloedrijke nummers aller tijden.
 
 Reserveer hier jouw exemplaar  
 
Gepubliceerd: 10 juni 2024, 22:24
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I'll Remember You