magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Nog meer Strijd om Elvis’ Trust: Rechter Eist Meer Bewijs
 
De gifbeker lijkt nog steeds niet leeg voor Riley Keough. Sinds het overlijden van Lisa Marie Presley in 2023 lijkt iedereen zijn graantje mee te willen pikken van haar nalatenschap. Het is ook nu weer duidelijk dat geld niet het beste in mensen naar boven haalt. Keer op keer heeft Riley Keough, de dochter van Lisa Marie en haar erfgename, het gevecht moeten aangaan om de nalatenschap van haar moeder en grootvader, Elvis Presley, te beschermen.

In een recente ontwikkeling heeft de ex-man van Lisa Marie, Michael Lockwood, tegenslag ondervonden in zijn poging om een zes-cijferige som uit Elvis' trust te verkrijgen. Volgens rechtbankdocumenten die 'In Touch' heeft verkregen, heeft de rechter geoordeeld dat "aanvullend bewijs" nodig is om Lockwood's verzoek om kostenvergoeding uit The Promenade Trust goed te keuren. Deze trust beheert het grootste deel van Elvis' nalatenschap.

Riley Keough, 35 jaar oud, werd na de dood van haar moeder aangesteld als beheerder van The Promenade Trust. Elvis' enige kind, Lisa Marie, liet ongeveer 30 miljoen dollar na voor haar drie kinderen: Riley en de 15-jarige tweeling Harper en Finley. Riley's grootmoeder, Priscilla Presley, betwistte aanvankelijk Riley’s benoeming als enige beheerder, maar trok zich terug na een akkoord waarin Riley haar 1 miljoen dollar zou betalen, plus nog eens 400.000 dollar voor Priscilla’s juridische kosten.

Michael Lockwood, 63 jaar, werd aangesteld als voogd van de tweeling Harper en Finley, die hij had met Lisa Marie. Lockwood diende in maart een verzoekschrift in namens zijn dochters, waarin hij eiste dat Riley de juridische kosten zou betalen die waren gemaakt na het overlijden van Lisa Marie. Lockwood beweerde dat deze kosten nodig waren om de belangen van zijn dochters te beschermen tijdens de juridische strijd over het beheer van The Promenade Trust.

Ondanks zijn beweringen dat hij een centrale rol heeft gespeeld bij het oplossen van de geschillen tussen Riley en Priscilla, besloot de rechter onlangs om niet te oordelen over Lockwood's verzoek. De rechter oordeelde dat Lockwood aanvullend bewijs moest presenteren voordat zijn verzoek kon worden goedgekeurd. Een nieuwe hoorzitting is gepland voor augustus.

Het zou toch mooi zijn als Riley zich niet met al deze bijzaken bezig zou moeten houden, maar zich gewoon kan richten op de nalatenschap van haar moeder en grootvader Elvis Presley. Wij wensen Riley heel veel sterkte en alle steun als eigenaar van Graceland.

 
 
Gepubliceerd: 09 juni 2024, 13:03
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - It Happened At The World's Fair