magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Loving You Gitaar verkocht
 
Gisteren vond de Gotta Have Rock and Roll veiling plaats, waar achttien Elvis-loten werden aangeboden. Een van de meest opvallende stukken was de Elvis Presley Owned and "Loving You" Film Production Used Gibson J-45 Sunburst Guitar, die uiteindelijk verkocht werd voor 28.000 dollar, exclusief veilingkosten. Dit was aanzienlijk lager dan de geschatte waarde van 80.000 tot 100.000 dollar.

De nieuwe eigenaar mag zich de trotse bezitter noemen van dit unieke item, dat een belangrijke rol speelde in Elvis' carrière. De gitaar werd gebruikt tijdens de productie van de film "Loving You" uit 1957, die werd gedistribueerd door Paramount Pictures. Dit was de eerste kleurenfilm van Paramount met Elvis en de tweede film van Elvis. Het was ook de eerste keer dat Elvis verscheen met zijn haar zwart geverfd, wat te zien is in zijn openingsoptreden in de film, waar hij de Gibson J-45 gitaar bespeelt en "Got a Lot of Livin' to Do!" zingt.

Achtergrond en Authenticiteit

De gitaar, een Gibson J-45, heeft een stempel "Property of Paramount Prop Department" en een "Elvis Presley" stempel in de klankkast. Opmerkelijk is dat Paramount het Gibson-logo niet heeft zwartgemaakt, zoals ze later wel deden in Elvis' films. Als onderdeel van een zeven-filmdeal met Paramount en de enige film waarin Elvis' ouders, Gladys en Vernon, als figuranten te zien zijn, kreeg Elvis de gitaar na afloop van de productie cadeau van Paramount.

Andere opvallende veilingstukken

Naast de Loving You gitaar, werden nog twee andere bijzondere items geveild. Het eerste item was een door Elvis Presley gedragen Nudie's Black Leather Café Racer Vintage Jacket. Dit iconische jasje is kenmerkend voor Elvis' stoere stijl.

Het tweede opvallende item was een 14kt gouden ring met de inscriptie "EP", een Ster van David en een kruis, bezet met diamanten. Deze unieke ring, symboliseert Elvis zijn persoonlijke geloof en spiritualiteit. 
 
Gepubliceerd: 09 juni 2024, 10:31
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong