magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 "The Complete Movie Masters" Geprezen in Vintage Rock
 
eerder berichten we al over de nieuwste uitgave van het magazine Vintage Rock, in dit magazine staat ook een recensie over de 4CD set "The Complete Movie Masters 1960-62", uitgegeven door Memphis Recording Service. Deze set, die zowel master opnames als outtakes van Elvis' films tussen 1960 en 1962 bevat, heeft lof gekregen voor zijn uitgebreide en diepgaande inhoud en scoort indrukwekkend met 4 uit 5 sterren.

De recensie benadrukt de veelzijdigheid van de collectie, beginnende met "G.I. Blues" en noemt de opener "Tonight Is So Right For Love" als een energiek nummer dat de toon zet. Speciale vermelding krijgt ook de track "Blue Suede Shoes", een onmiskenbare klassieker die opnieuw gemixt een frisse energie laat horen. "Frankfort Special" en "Wooden Heart" worden gewaardeerd om hun hartverwarmende melodieën, die, hoewel ze romantisch en licht van toon zijn, een diepe indruk achterlaten.

De set bevat verder memorabele nummers zoals "Rock-A-Hula Baby" en "Can't Help Falling In Love" uit de film "Blue Hawaii", die als hoogtepunten van Elvis' filmcarrière worden gezien. De recensie noemt de "Blue Hawaii" soundtrack bijzonder, met zijn kitscherige maar onweerstaanbare vibe die luisteraars direct naar de gouden stranden van Hawaii transporteert.

Voor verzamelaars en fans belicht de recensie ook de waarde van de bonus tracks, waaronder outtakes die een nieuw licht werpen op de studio-ervaringen van Elvis. De samenwerking met Otis Blackwell op het nummer "We're Coming In Loaded" wordt als een sprekend voorbeeld van Elvis' veelzijdigheid en de energie in de studio aangehaald.

Heeft u deze bijzondere 4CD set nog niet? Wacht dan niet langer en bestel hem vandaag nog via uw vertrouwde Elvis shop, ShopElvisMatters.com.
 
 Bestel hier jouw exemplaar  
 
Gepubliceerd: 11 mei 2024, 11:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Elvis as recorded at Boston Garden '71