magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Het verhaal achter Peace In The Valley
 
In de rubriek Elvis’ Encyclopedie duikt NPO Radio 5-programma Lunch Lekker met Daniel Dekker in de archieven van The King. Dit keer het verhaal achter: Peace In The Valley.

From the waist up!

Op zondag 6 januari 1957 treedt Elvis voor de 3e en laatste keer op in de legendarische Ed Sullivan Show. The King zingt die avond 7 nummers. In het eerste blokje zingt hij 3 van zijn “million sellers”: Hound Dog, Love Me Tender en Heartbreak Hotel.

Later zingt Elvis voor het televisiekijkende miljoenenpubliek drie andere hits: Don’t Be Cruel, Too Much en When My Blue Moon Turns To Gold Again. De kijkers thuis zien van The King overigens alleen zijn bovenlichaam, want na de eerste 2 Sullivan Shows regent het klachten over de heupwiegende bewegingen die het popidool maakt.

Omdat de televisiemaatschappij bang is om adverteerders te verliezen, is Elvis dus alleen nog maar gedeeltelijk te zien. Met alle nummers brengt hij het aanwezige studiopubliek in extase. Als de kijkers thuis alleen nog maar gegil horen en er een close-up van een gitaar wordt getoond, laat het zich raden welke bewegingen Elvis op dat moment maakt.

De Russische inval

Tijdens de laatste maanden van 1956 voert de Hongaarse bevolking een wanhopige strijd voor haar vrijheid tegen de Sovjet-Unie. Omdat Elvis zijn steentje wil bijdragen aan hulp aan Hongarije, vertelt show host Ed Sullivan, “Hij spoort ons aan niet te vergeten dat daar onmiddellijke hulp nodig is. Hij wil u er allen aan herinneren dat uw cheques naar verschillende kerken en het Rode Kruis gestuurd kunnen worden.”

Sullivan vertelt ook dat als Elvis binnenkort terugkeert naar Los Angeles, hij een benefietconcert gaat geven ten behoeve van hulp aan Hongarije. Daarna zingt Elvis, gesteund door zijn vaste achtergrond zangers The Jordanaires, het favoriete gospelnummer van zijn moeder, Peace in the Valley.
 
 Lees meer  
 
Gepubliceerd: 06 februari 2024, 07:42
Bron: Omroep Max / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Paradise, Hawaiian Style