magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 12 november 1975 en Lisa Marie
 
De Lisa Marie, een Convair 880, voorheen gebruikt door Delta Air Lines, was het nieuwste toestel in de kleine luchtvloot van Elvis, bevond zich op Memphis International Airport en kreeg de laatste hand voordat ze voor toertochten werd gebruikt.

Het werd gekocht voor $250.000 (1,2 miljoen vandaag) en het kostte nog eens $350.000 (in totaal 2,9 miljoen vandaag) om het naar zijn smaak te repareren. Het vliegtuig stond in een hangar op Meacham Field in Fort Worth, en maandenlang genoot Elvis ervan vrienden uit te vliegen om de voortgang te controleren terwijl het interieur van het vliegtuig werd gerenoveerd volgens zijn zeer specifieke ontwerpvereisten. Elvis kocht een ander vliegtuig om die reizen te maken: een kleinere Lockheed JetStar.

Hoewel het niet zo uitgebreid was als sommige rapporten beweren, was het vliegtuig redelijk comfortabel voor Elvis en zijn persoonlijke bemanning. Het had een kombuis met fornuis, koelkast en koffiezetapparaat, een eigen slaapkamer met queensize bed, een eetkamer met acht stoelen, twee zitkamers, twee badkamers met vergulde armaturen en een douche in één, plus 29 zitplaatsen voor passagiers . Er waren een piloot, copiloot, boordwerktuigkundige en stewardess voor nodig.

Elvis hield de Lockheed Jetstar, het kleinere vliegtuig links, een negenzitter, voor toerdoeleinden. Tijdens tournees zou hij een derde vliegtuig moeten leasen voor back-upgroepen, uitrusting en garderobes.

Foto: Lisa Marie Presley in de cockpit van de Lisa Marie
 
 
Gepubliceerd: 13 november 2023, 15:15
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Spinout