magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Million Dollar Quartet 1956
 
In de rubriek Elvis’ Encyclopedie duikt NPO Radio 5-programma Lunch Lekker met Daniel Dekker in de archieven van The King. Elvis-kenner Charley Moolhuizen vertelt achtergrondverhalen van bijzondere, soms onbekende, nummers en deelt opmerkelijke feiten over Elvis. Dit keer het verhaal achter: het Million Dollar Quartet.

1956

2 jaar nadat Elvis voor het eerst professioneel muziek opneemt in de Sun Studio, is 1956 het jaar van zijn grote doorbraak. Hij schrijft geschiedenis door in dat jaar maar liefst met 17 verschillende nummers de Amerikaanse Billboard hitlijst te bereiken, waarvan er zelfs 3 op de 1e positie komen.

Hij lijkt overal te zijn: op radio en televisie, in de bioscopen en niet te vergeten live op het podium. Nadat Elvis op 25 november voorlopig zijn laatste concert geeft, heeft hij eindelijk tijd om van alle hectiek bij te komen. The King brengt die periode vooral door in en rond zijn woonplaats Memphis.

Sun Studio

Op dinsdagmiddag 4 december besluit Elvis met zijn vriendin Marilyn Evans, een danseres die hij eerder in Las Vegas is tegengekomen, de Sun Studio te bezoeken. Onaangekondigd rijdt hij met haar richting Union Avenue, naar de studio waar het allemaal begonnen is….
 
 Lees meer  
 
Gepubliceerd: 07 november 2023, 11:05
Bron: Omroep Max / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Spinout