magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Vier uur lange versie van Elvis
 
Regisseur Baz Luhrmann, onder andere bekend van Australia (2008), Moulin Rouge! (2001) en The Great Gatsby (2013), staat erom bekend urenlang aan materiaal te schieten voor zijn films. Daarna een keuze maken, blijft de Australiër een lastige taak vinden. Het liefst maakt hij films die uren en uren doorgaan. Hoewel hij door tijdsdruk zijn nieuwste film Elvis (2022) op 2 uur en 39 minuten heeft moeten houden, onthult hij dat hij ook een 4 uur lange versie gemaakt heeft.

Dolgraag had Luhrmann nog een aantal scènes aan zijn biopic over de popster Elvis Presley willen toevoegen, maar helaas liet de tijdsdruk dit niet toe. Er waren volgens de regisseur nog zoveel interessante beelden te laten zien, zo vertelt hij in een recent interview: ‘Ik heb een versie van bijna 4 uur lang. Er is zoveel meer. Ik bedoel, er zijn zoveel dingen die ik heb gefilmd. De relatie met de band bijvoorbeeld, ik moest dat inkorten en dat terwijl het zo interessant is hoe Colonel Tom Parker van hen afkomt. In de langere versie wordt hier meer op ingegaan net als op de relatie van de zanger met zijn eerste vriendin Dixie en het nummer Jailhouse Rock.’

Voor de bioscoopversie heeft de regisseur moeten toegeven aan het feit dat niet al zijn opnames een plekje in de film kunnen krijgen. Of we ooit de ‘directors-cut’ te zien zullen krijgen valt nog af te wachten.
 
 
Gepubliceerd: 27 juni 2022, 19:02
Bron: Filmvandaag / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Impossible Dream, The