magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Colonel Parker: wie was hij?
 
Duizenden boeken werden geschreven over Elvis, maar slechts een handvol focusten op de rol die Tom Parker speelde in het leven en de carriere van the King. Dit boek is in vele opzichten anders. Niet alleen gaat "The Travel Log"Op zoek naar Colonel Parker" op zoek naar de Nederlandse roots van 's werelds beroemdste (beruchtste?) manager Tom Parker, bovendien behandelt het een wel heel apart deel uit het leven van die Colonel. Voor het eerst en aan de hand van unieke, nooit eerder vertoonde foto's en documenten uit het familie-archief, wordt de reis die Ad van Kuijk - de Nederlandse broer van de Colonel - in 1961 ondernam naar Amerika, in beeld gebracht. Ad werd echter niet met open armen ontvangen. Zijn bezoek was niet meer dan alweer een slimme zet van de Colonel, die met deze reis een unieke kans zag om zijn Nederlandse familie voor eens en voor altijd te laten weten dat hun wegen gescheiden waren en allerbelangrijkste dat ze er best aan deden hem niet langer lastig te vallen. Ad keerde wellicht gedesillusioneerd weer terug naar Breda, niet zeker of hij zijn broer weer had teruggevonden dan wel voorgoed verloren was. De foto's en souvenirs aan deze reis werden in een foto-album gekleefd en verdwenen in de kast. Tot nu.

Aangevuld met een gedetailleerd overzicht van de Bredase jaren van Dries van Kuijk, die in 1928 voorgoed naar Amerika emigreerde in een unieke fotoreeks van de Colonel met Elvis, is dit boek een must-have voor iedereen die, net zoals de auteurs, op zoek is gegaan naar Colonel Parker.

Bezocht Dries van Kuijk, die zonder paspoort in Amerika verbleef en dus per definitie een illegale immigrant was, ooit Duitsland? Het land waar Elvis twee jaar lang zonder manager in de buurt zijn legerdienst volbracht?

Waarom had Ad van Kuijk een blanco contract voor een Elvis Presley Show iin Nederland bij toen hij zijn broer in Amerika bezocht?

Waarom verzweeg de Colonel zijn werkelijke afkomst, maar beriep hij zich plots toch op zijn Nederlandse geboorteakte nade dood van Elvis?

Hoe woonde de Colonel?

The Travel Log : Op zoek naar Colonel Parker, geeft het antwoord op deze en tal van andere vragen. Een must voor elke Elvis-fan, een collector's item voor elke verzameling.
 
 Bestel  
 
Gepubliceerd: 10 mei 2022, 19:20
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Girl Happy