magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Ten Outstanding Young Men Award in 1971
 
"Toen ik een kind was, dames en heren, was ik een dromer. Ik las stripboeken en ik was de held van het stripboek. Ik zag films en ik was de held in de film. Dus elke droom die ik ooit heb gedroomd, is honderd keer uitgekomen... Ik heb heel vroeg in mijn leven geleerd dat, "Zonder een lied zou de dag nooit eindigen. Zonder een lied heeft een man geen vriend. Zonder een lied zou de weg nooit buigen.' Dus ik blijf een liedje zingen."

Dat is een fragment uit de toespraak die Elvis Presley hield toen hij op 16 januari 1971 de Ten Outstanding Young Men Award van de United States Junior Chamber (de Jaycees) in ontvangst nam.

Elvis was zeer vereerd om te worden genoemd als een van de tien beste jonge mannen, en dit was de enige prijs die hij persoonlijk in ontvangst nam. Elvis was zo trots op de prijs dat hij hem zelfs op tournees met zich meedroeg. Je kunt Elvis' Ten Outstanding Young Men Award zien, plus het pak dat hij droeg toen hij het accepteerde, in Elvis: The Entertainer Career Museum in Graceland in Memphis! Reis jij in augustus 2022 met ElvisMatters naar Graceland?
 
 Graceland Tours: in augustus 2022 naar USA? Reis met ons mee!  
 
Gepubliceerd: 16 januari 2022, 13:04
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Clambake