magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis: Firearm & Weapon Collector
 
Elvis hield altijd al van vuurwapens, een fascinatie die de meeste kinderen hebben om politieagenten en rovers te spelen of cowboys en indianen. Het begon al heel vroeg in zijn leven. Hij zat in de ROTC, de Reserve Officer Training Corps-programma op de middelbare school. In 1956 kreeg hij een .410-meter

Winchester shotgun voor kleiduivenschieten door een vriend in Biloxi. Terwijl hij in het leger was,

verdiende hij Sharpshooter-badges voor het .45-kaliberpistool en M1-geweer, evenals een scherpschutterbadge voor de M2-karabijn. Voeg daarbij het feit dat hij uit het Zuiden kwam, waar geweren een integraal onderdeel zijn van de cultuur.

In de beginjaren op Graceland stond hij erom bekend dat hij een Colt .45 automaat had voor bescherming. Elvis zette daar zelfs een schiettent op voor schietoefeningen. Verder droeg hij regelmatig een pistool (of geweren) en moedigde de leden van zijn entourage ook aan om zich te bewapenen. Vanaf 1964 werd zijn aanstelling als Shelby County Deputy Sheriff officieel en maakte het voor Elvis legaal om wapens te dragen. Meer informatie en foto’s vind je in het onlangs uitgegeven boek Elvis: Firearm & Weapon Collector.
 
 Verkrijgbaar bij ShopElvisMatters. Jouw nummer-1 Elvis-shop!  
 
Gepubliceerd: 09 januari 2022, 09:35
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - That's The Way It Was