magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Boek nu voor augustus 2022
 
Er zijn al vele inschrijvingen voor de grote reis van 2022, 45 YEARS AFTER. Ook jij kan mee!

ElvisMatters biedt fans in België en Nederland liefst VIER reismogelijkheden aan: 1) een week Memphis, 2) twee weken New York/Washington + Memphis, 3) twee weken Memphis + Hawaii of 4) drie weken New York/Washington + Memphis + Hawaii. Hieronder vind je het complete pakket: New York/Washington + Memphis + Hawaii (4 t/m 25 augustus)

NEW YORK/WASHINGTON

We verblijven 4 nachten in de nabijheid van Times Square en bezoeken er enkele hotspots die met Elvis te maken hebben, waaronder ook het huidige Hard Rock Café op Times Square. Op 15 november 1956 ging op exact dezelfde locatie de eerste film van Elvis, Love Me Tender, in première. De gevel met het Paramount logo waar eens de metershoge foto van Elvis onthuld werd is nog authentiek en zeer herkenbaar. Bij een bezoek aan New York kan je dus gaan dineren op de plek waar voor het eerst ooit een Elvis film te zien was!

Verder zijn we nog bezig met enkele verrassingen tijdens de eerste week!

Daarna reizen we met de machtige Amtrak-trein naar Washington waar we nog twee nachten zullen slapen alvorens naar Memphis door te reizen.

Washington is dé hoofstad van Amerika, en waar dus het Witte Huis staat van de president! Maar er is nog meer te bezichtigen in Washington zoals Arlington Cemetery waar o.m. John F. Kennedy begraven ligt, en het Capitool met de prachtige koepel.

MEMPHIS

Graceland

De ziel van Elvis Presley. Hier leefde en werkte The King vanaf 1957, exact 65 jaar geleden. Graceland was zijn trots, zijn rots. Vandaag is het de drukst bezochte privé-woning in de Verenigde Staten, met een breed aanbod aan musea, souvenirwinkeltjes, het prachtige entertainmentcentrum met de verschillende Elvis-musea, non-stop Elvisradio, live shows en verrassende ontmoetingen met bekende Elvis-gasten.

Beale Street

Het hart van Memphis. Het was in Beale Street dat Elvis de muziek ontdekte die het leven van miljoenen fans zou veranderen. Hier kocht hij zijn outfits, hier leerde hij de rijkdom van de blues kennen. Beale Street is de aangenaamste uitgaansbuurt van Amerika: van pianobars tot het Elvis Hard Rock Café, van gezellige eettentjes tot een vlugge burgerzaak, van blues tot country en rock'n'roll. Van plaatselijke artiesten tot diverse optredens, van rustig kuieren tot urenlang dansen.

En verder...

Uiteraard bezoeken we alle Elvis Hot Spots, zoals de Sun Studio, Lauderdale Courts, STAX, Forest Hill, maar ook het Lorraine Motel, de Candlelight Vigil... we trekken naar het geboortehuisje en -site in Tupelo, bezoeken het grootste shoppingcenter van de staat Mississippi, Elvis' voormalige woningen in ondermeer Lauderdale en Audubon... Ons luxe-hotel voor die week ligt vlakbij Beale Street, in het centrum van de stad.

HAWAII

Aloha from Hawaii

Het àllerbekendste concert van Elvis, is ongetwijfeld 'Aloha From Hawaii' uit 1973. Meer dan één miljard mensen zagen de indrukwekkende show, die vanuit het Honolulu Center via satelliet de wereld rondgestuurd werd. Het originele gebouw bestaat nog steeds en bezoeken we uiteraard ook, samen met het standbeeld dat aan deze muzikale mijlpaal herinnert.

Paradise Hawaiian Style

Hawaii was Elvis' favoriete vakantieparadijs. Maar hij werkte hier ook, en gaf er verschillende benefietoptredens zoals de USS Arizona Memorial in april 1961, het allerlaatste concert voor zijn Hollywoodcarrière. Elvis nam in Hawaii drie films op: Blue Hawaii, Girls! Girls! Girls! en Paradise Hawaiian Style. De locatie waar die laatste film opgenomen werd, is nog steeds intact en zullen we uiteraard bezoeken: een unieke belevenis!

Zon Zee Strand

Hawaii heeft de mooiste stranden ter wereld: een constante temperatuur van 28 à 30 graden met een heerlijk zachte zeebries, kraakhelder oceaanwater waar je exotische vissen ziet zwemmen, en openlucht-terrasjes waarop het volop genieten is van versgeperste Hawaii-fruitsapjes of cocktails.

En verder...

Wist je dat Hawaii de geboorteplaats van president Obama is? Dat 'grootste Belg' pater Damiaan hier woonde, werkte en stierf? Dat we logeren in het Hilton Hotel waar ook Elvis zélf verbleef tijdens zijn vakanties en tijdens de opnames voor 'Aloha'? Dat het viersterrenhotel op 50 meter van het hagelwitte strand ligt maar wél drie zwembaden heeft? Dat er elke avond live muziek en spektakel geboden wordt? Dat je deze reis nooit zal vergeten?

INMIDDELS HEBBEN AL HEEL WAT FANS ZICH INGESCHREVEN VOOR DEZE REIS? WIL JIJ OOK MEE?

Info/inschrijving:

jeroen@elvismatters.com

michel@elvismatters.com
 
 
Gepubliceerd: 03 januari 2022, 19:24
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Easy Come, Easy Go