magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 10 redenen om met ElvisMatters naar USA te reizen
 
We ontvingen de afgelopen al veel inschrijfformulieren om met ElvisMatters naar Amerika te reizen in augustus 2022. Beleef jouw droomreis met ElvisMatters!

Professionele omkadering

Wie ElvisMatters kent, weet dat we professionaliteit hoog in het vaandel dragen. Geen amateuristische aanpak dus, of reizen “op goed geluk”. De tijd dat Elvisfans in Memphis aan hun lot overgelaten worden, is wel voorbij. De reizen van ElvisMatters/Graceland-Tours zijn tot in de puntjes uitgewerkt, zoals het een professionele organisatie betaamt. We zijn trouwens officeel erkend door Graceland, met hierdoor ook exclusieve voordelen!

Verschillende begeleiders

Om iedere deelnemer zo optimaal mogelijk te laten genieten van deze unieke Elvis-reis, zorgen we ervoor dat de groep door diverse bestuursleden van ElvisMatters begeleid wordt. Elke bus heeft één of twee begeleiders. De Nederlandstalige begeleiding vangt aan vanaf het moment dat je land in Memphis of New York. Tijdens de reis kan je steeds op tips of advies vragen om je tijd op vakantie zo optimaal mogelijk te benutten. Mocht er onverwachts iets gebeuren, dan is er altijd een begeleider die om raad kan gevraagd worden. In het begeleidingsteam zitten overigens ook mensen met een verpleegkundige opleiding. Je weet immers nooit dat EHBO van pas komt, toch?

Fans voor de fans

Het bestuur van ElvisMatters/GracelandTours bestaat uit mensen die stuk voor stuk houden van Elvis. Lang voor we samen deze organisatie oprichtten, kenden we elkaar al van meetings, platenbeurzen en concerten. Als Elvisfans weten we niet alleen hoe belangrijk een reis naar Memphis is, we kennen ook alle hoekjes en kantjes van de grote Elvis-stad. En ook al dragen we een herkenbaar T-shirt met het woord ‘Crew’ op, we blijven in de eerste plaats fans onder de fans, fans voor de fans. Het is dan ook geen toeval dat de baseline voor deze club al sinds het begin in 2003 onveranderd is gebleven: uit eerbied en respect voor The King.

Passie voor Elvis

De energie en tijd die in de organisatie van een groepsreis kruipt, kan enkel verklaard worden door onze passie voor Elvis. Voor de begeleiders is het telkens weer uitkijken om te kunnen vertrekken, en het besef dat we die passie voor Elvis gedurende de hele reis kunnen delen met zovele andere mede-reizigers, maakt het voor ons extra aantrekkelijk. Geen moeite is teveel, geen vraag is te gek: daar zijn we voor.

Alle Elvis Hot Spots (en meer)

Elvis Presley was amper 13 toen hij in 1948 in Memphis aankwam, met zijn ouders. Hij overleed er in 1977. Al die tijd – 29 jaar – woonde en leefde hij in Memphis. De stad biedt dan ook een schat aan interessante Elvis Hot Spots. Graceland vormt uiteraard het hoogtepunt van de reis, maar we bezoeken ook de minder bekende Elvis-plaatsen: de Sun Studio, Stax, Beale Street, Lauderdale Courts, Audubon Drive, Forest Hill, … In Tupelo bezoeken we ondermeer de geboorteplaats van Elvis, het kerkje waar hij leerde zingen en de nog steeds authentieke winkel waar zijn moeder hem zijn eerste gitaar kocht. Maar daarnaast beseffen we ook dat er tijdens de reis ruimte moet zijn voor wat extra’s. Zo houden we halt aan het grootste shoppingcenter uit de buurt. We stoppen aan het Lorraine Motel (waar Martin Luther King vermoord werd in 1968), we trekken naar een typische ontbijtrestaurant in authentieke Memphis-stijl, en er is nog meer te zien in Memphis: het Rock ‘n’ Soul Museum, Jerry Lee Lewis Ranch, het geboortehuis van Blues-pionier WC Handy in Beale Street, enz. En hebben we ook regelmatig verrassingen zoals een 'special guest' enkel voor de ElvisMatters-reizigers of een exclusieve toegang tot Elvis zijn huis in Palm Springs of Beverly Hills.

Kwaliteit voorop

Voor ons staat kwaliteit voorop. Een Memphis-trip is niet goedkoop en we willen dan ook dat iedere deelnemer tevreden huiswaarts keert. Wij kiezen voor goede hotels, zodat elke kan kiezen tussen de gouden formule (standaard) of de platinum (upgrade kamer) in hetzelfde hotel.

Nederlandstalige begeleiding

Al onze reizen verlopen strikt Nederlandstalig. Vanzelfsprekend zijn we andere talen machtig, maar om uw reis optimaal te laten verlopen, kiezen we vanaf het begin tot het einde voor een Nederlandse begeleiding. Zo weiden we tijdens de busrit door Memphis liever iets langer uit in het Nederlands, dan alles in twee of drie talen te herhalen. Dit heeft niks met communautaire kwesties te maken, maar alles met het reiscomfort van de deelnemers.

Heldere informatie

Communicatie is erg belangrijk. Zelfs de kleinste vraag van onze deelnemers zou meteen een antwoord moeten krijgen. We beseffen maar al te goed dat deelnemers naar deze reis toeleven en zodoende de meest onverwachte vragen hebben. Al uw vragen worden binnen de 24 uur, en vaak nog véél sneller, beantwoord. Vlaamse deelnemers kunnen terecht bij jeroen@elvismatters.com. Nederlandse reizigers kloppen aan bij michel@elvismatters.com. Voorts sturen we regelmatig een infobrief uit naar de deelnemers, met ondermeer een overzicht van hun spaarplan, het dagschema, de vluchturen en –nummers, aanvullende info, nieuwtjes, de laatste folders en flyers uit Memphis, … En daarbovenop houden we op regelmatige tijdstippen ook nog info-avonden, waarbij we aan de hand van multimedia de hele reis in beeld brengen. Aan onze reizen begin je goed geïnformeerd.

De allerbeste prijzen en geen verplichte verzekeringen

Bij ElvisMatters/Graceland Tours weet je vooraf wat je reis gaat kosten. Geen reclame van prijzen waar luchthaventaksen niet inbegrepen zijn, of waar het aantal dagen dat je in Memphis bent minder zijn, of verplichte verzekeringen moet afsluiten, enz. We proberen steeds om de allerbeste prijzen te krijgen bij de hotels, en touroperators om zo de fans gelukkig te maken. Geen verplichte annulerings- of reisverzekering. We laten je de vrije keuze om bij eender welke maatschappij een polis wel of niet af te sluiten.

Goede afspraken

Eenmaal je reisbedrag bepaald is, wordt daar niet meer in geschoven. Als de reis ‘all in’ is, betekent dat ook: all in. Is dat niet zo, dan zeggen we het ook. Ook wat de reis in Amerika zelf betreft maken we vooraf goede afspraken voor beide partijen: vertrekken op een afgesproken uur, is vertrekken op dat afgesproken uur. Goede afspraken maken goede vrienden.

jeroen@elvismatters.com (B)

michel@elvismatters.com (NL)
 
 
Gepubliceerd: 13 oktober 2021, 17:01
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Something For Everybody