magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis en wapens in nieuw boek
 
Elvis hield altijd al van vuurwapens, een fascinatie die de meeste kinderen hebben om politieagenten en rovers te spelen of cowboys en indianen. Het begon al heel vroeg in zijn leven. Hij zat in de ROTC, de Reserve Officer Training Corps-programma op de middelbare school. In 1956 kreeg hij een Winchester shotgun voor kleiduivenschieten door een vriend in Biloxi. Terwijl hij in het leger was,

verdiende hij Sharpshooter-badges voor het .45-kaliberpistool en M1-geweer, evenals een scherpschutterbadge voor de M2-karabijn. Voeg daarbij het feit dat hij uit het Zuiden kwam, waar geweren een integraal onderdeel zijn van de cultuur.

In de beginjaren op Graceland stond hij erom bekend dat hij een Colt .45 automaat had voor bescherming. Elvis zette daar zelfs een schiettent op voor schietoefeningen. Verder droeg hij regelmatig een pistool (of geweren) en moedigde de leden van zijn entourage ook aan om zich te bewapenen. Vanaf 1964 werd zijn aanstelling als Shelby County Deputy Sheriff officieel en maakte het voor Elvis legaal om wapens te dragen.

Zijn interesse werd begin jaren zeventig een obsessie. In deze periode kocht hij soms tientallen wapens tegelijk. Hij hield sommige en soms gaf hij er ook weg aan vrienden en zelfs vreemden. Deze manie is niet helemaal wereldvreemd. Denk maar aan de moorden op Robert F. Kennedy en Martin Luther King, Jr. in 1968. En de Manson-moorden die niet ver plaatsvonden van zijn huis in Los Angeles in 1969. Plus de doodsbedreigingen die hij ontving in Las Vegas in

1970. Dat laatste raakte hem echt. Joe Carr van de FECC-fansite merkte op: “Het is geen

toeval dat hij rond deze tijd op het grasveld van Graceland stopte met paardrijden en nooit

liep hij opnieuw door het publiek in Vegas zoals hij deed in augustus 1970, terwijl zijn obsessie met vuurwapens groeide en zelfs groter werd. Evenmin ontmoette hij fans aan de poort van zijn huizen zoals hij deed in de late jaren zestig."

Veel mensen, in Amerika en elders in de wereld, hebben wapenverzamelingen, vooral ex-militairen. Dat hoeft niets 'raars' te zijn. Elvis was rijk genoeg om al zijn grillen te bevredigen. Hij voelde ook dat hij bescherming nodig.

Dit boek behandelt slechts een fractie van de ongeveer 300 vuurwapens en wapens die

hij verzamelde of kocht als cadeau, waarvan er nogal wat op een veiling zijn verkocht na augustus 1977.
 
 Bestel dit boek in pre-order  
 
Gepubliceerd: 07 oktober 2021, 08:18
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - The Wonder Of You