magazine_cover
© 2007-2021 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Het turbulente liefdesverhaal van Elvis en Priscilla Presley
 
De Amerikaanse actrice Priscilla Presley deed deze week haar boekje open aan het tijdschrift People. Zo vertelt ze onder andere over hoe moeilijk het was om getrouwd te zijn met één van de bekendste rock ’n roll-sterren ter wereld. De twee stapten in 1967 in het huwelijksbootje. “Mijn God, ik moest echt alles leren”, reageert Priscilla wanneer het blad vraagt hoe het was om een echtgenoot te hebben die door zoveel vrouwelijke fans werd begeerd. “Vrouwen trokken als een magneet naar hem toe. Ik was altijd erg nerveus wanneer hij ergens alleen naartoe moest. Ik ging zelfs mee naar zijn tandarts-afspraken! Ik hield altijd een oogje in het zeil omdat de hele wereld voortdurend achter hem aanliep.” Dan waren er zijn fameuze woede-aanvallen. “Als hij iets op tv zag dat hem niet aanstond, dan haalde hij zijn pistool boven en schoot hij het scherm aan flarden”, aldus Priscilla. “Dan vroeg hij aan zijn pappie om een andere tv te gaan halen.”

De vonk tussen Elvis en Priscilla sloeg over toen Priscilla amper veertien jaar oud was. De New Yorkse actrice woonde op dat moment met haar ouders in West-Duitsland omdat haar vader daar door zijn job bij de luchtmacht gestationeerd was. De twee leerden elkaar kennen toen de tiener was uitgenodigd op een feestje bij Elvis thuis in Bad Nauheim - waar hij zijn legerdienst deed. Die uitnodiging kwam er nadat een militair Priscilla en haar jongere broer op straat had benaderd en aan haar had gevraagd of ze interesse had om Elvis te ontmoeten. Haar vader gaf haar toestemming om naar het feestje te gaan en van het één kwam het ander. Priscilla droeg een wit-blauwe matrozenjurk en sprong onmiddellijk in het oog van de zanger. Dat ze nog zo jong was, was voor hem geen enkel probleem. Hij zong een aantal nummers om haar het hof te maken, waaronder ‘Are You Lonesome Tonight?’ Priscilla vertelt dat ze als een blok viel voor de zanger, die toen al als twintiger een superster was dankzij zijn wereldhits ‘Hound Dog’ en ‘Don’t Be Cruel’: “Ik wist meteen dat ik hem niet kon laten gaan. Ik wilde overal met hem naartoe. Ik huilde tranen met tuiten wanneer ik niet bij hem kon zijn.”

Volgens ingewijden zag Elvis een sterke gelijkenis tussen Priscilla en zijn nog maar pas overleden moeder Gladys. Hij vertelde tegen zijn vriend Rex Mansfield dat Priscilla de perfecte vriendin was omdat ze “jong genoeg is om op te leiden zoals ik dat wil.” Elvis wilde Priscilla zo snel mogelijk na hun eerste ontmoeting zien. Hij vroeg of ze zin had om mee naar zijn slaapkamer te gaan, waar ze voor het eerst kusten. Na vier afspraakjes vonden haar ouders het nu wel hoog tijd dat ze hun toekomstige schoonzoon in het echt ontmoeten. Haar vader wilde in de eerste plaats weten waarom hij zo geïnteresseerd was in zijn tienerdochter, waarop Elvis antwoordde dat ze erg volwassen is voor haar leeftijd en dat hij graag in haar gezelschap vertoeft. Dat was genoeg om de Beaulieu’s ervan te overtuigen om de relatie goed te keuren.

Hun liefdesleven mocht dan wel bijzonder turbulent zijn, toch houdt Priscilla geen wrange gevoelens over aan haar huwelijk met Elvis. Al gaf ze in een interview met Loose Women wel ooit toe dat ze ook veel heeft moeten opofferen om met hem samen te kunnen zijn: “Ik volgde gewoon wat hij deed. Ik leefde zíjn leven. Ik keek de films die híj wilde zien. Ik luisterde naar de muziek waar hij naar wilde luisteren en ik ging naar de plaatsen waar hij naartoe wilde gaan. Een eigen leven had ik niet. Ik kwijnde zo’n beetje weg. Toch ben ik niet van hem gescheiden omdat ik niet van hem hield. Elvis was wel degelijk de liefde van mijn leven, maar ik moest bij hem weg om op eigen houtje te kunnen ontdekken hoe de échte wereld er uitzag.” 
 
 
Gepubliceerd: 14 september 2021, 19:03
Bron: HLN / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - In A Private Moment