magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 JERRY SCHEFF KOMT NAAR BELGIE EN NEDERLAND
 
Exclusief voor ElvisMatters komt Elvis' bassist Jerry Scheff naar Belgďe en Nederland! Samen met Bouke en de ElvisMatters band worden dit ongetwijfeld onvergetelijke concerten op 13 en 14 juni!

Jerry Scheff voorstellen hoeft eigenlijk niet meer. In juli 1969 wordt Jerry lid van de begeleidingsband van Elvis, die later TCB-band genoemd wordt. Hoewel Jerry zelf geen Elvis-fan is, gaat hij toch naar de audities. Elvis is onder de indruk van zijn imposante speelstijl en hij wordt direct aangenomen als vaste basgitarist.

Er ontstaat groot wederzijds respect en bewondering tussen Elvis en Jerry. Elvis houdt van Jerry’s drukke speelstijl, het dikke fundament en de drive die hij in de songs legt. De magistrale baslijnen in Patch It Up en I’ve Lost You, de solide onderbouw voor de fluitsolo in An American Trilogy en het bombastische einde van Bridge Over Troubled Water zijn het werk van deze grootmeester. Hij zorgt voor de drive die je voelt in nummers zoals Johnny B. Goode en Mystery Train/Tiger Man en speelt die magnifieke baslijn op de hitsingle Way Down.

Het is enkel door Jerry’s inbreng dat de liveversies van Burning Love en Suspicious Minds klinken zoals ze zijn. Hij klimt door de toonladders heen als geen ander, wisselt van posities en durft het aan om buiten de akkoorden te spelen. Alles klopt. Jerry experimenteert ook met effectpedaaltjes en haalt tijdens solo’s een waanzinnige sound uit zijn Fender Precision basgitaar door keihard op de ‘tubes’ van zijn versterker te spelen. Wie naar zijn solo in Polk Salad Annie uit 1972 luistert kan dit bevestigen.

Binnenkort maken we de zalen bekend, en kan de ticketverkoop starten. Hou deze site in de gaten voor het te laat is en de tickets zijn uitverkocht! Een unicum om deze legendarische bassist die bij o.m. Elvis Presley, Roy Orbison, John Denver en The Doors gespeeld heeft aan het werk te zien!
 
 
Gepubliceerd: 04 maart 2020, 10:12
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Made In Memphis