magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Robert Sillerman overleden op 71-jarige leeftijd
 
Robert F.X. Sillerman stierf op 24 november 2019 op 71-jarige leeftijd. Van februari 2005 tot 2011 was Sillerman eigenaar van Elvis Presley Enterprises. Sillerman, de entertainmentzakenman uit New York, kocht Elvis Presley Enterprises in februari 2005. 85% van de EPE werd verkocht aan het bedrijf van Robert Sillerman. Destijds hoopte CKX dat moderne technologie de manier was om het ELVIS-merk ("VIVA Elvis" in Las Vegas, Hologram Elvis in Amerikaans idool enz.) Op te frissen en de inkomsten van EPE op te voeren. Het was pas zes jaar later in mei 2011 dat CKX uitverkocht aan Apollo Global Management toen de oorspronkelijke droom van Sillerman instortte en zijn operatie werd verkocht voor ongeveer $ 511 miljoen.

Sillerman baande zich een weg in de muziekindustrie door in de jaren negentig meerdere promotors te kopen en te consolideren, waaronder Bill Graham Presents gevestigd in San Francisco. Hij fuseerde individuele entiteiten in SFX Entertainment en verkocht het bedrijf later voor $ 3 miljard in 2000. Dat werd uiteindelijk het rijk dat nu Live Nation is, dat in 2010 fuseerde met Ticketmaster.

Sillerman, geboren in Bronx, werd geboren in een gezin wiens vader, Michael McKinley Sillerman, het Keystone Radio Network bouwde. Hij begon eind jaren zeventig radiostations te kopen bij DJ Bruce Morrow, en verzamelde het volgende decennium tv- en radiostations in het hele land. Het bedrijf verkocht in 1989 acht van de stations aan Westinghouse Broadcasting voor meer dan $ 350 miljoen, destijds een recordtransactie. In de vroege jaren 1990 creŽerden Sillerman en partner Steven Hicks SFX Broadcasting in reactie op de deregulering van de radio-industrie. Toen de Telecommunicatiewet van 1996 van kracht werd, kocht en consolideerde Sillerman tientallen radiostations voordat hij er eind jaren negentig 71 verkocht voor $ 2,1 miljard. Dit liet ruimte voor Sillerman om zich te concentreren op live entertainment en hij creŽerde "SFX" dat hij later verkocht om CKX Inc te creŽren met de bedoeling een divers entertainmentbedrijf op te richten. Als chief executive kocht hij belangen in de landgoederen van Elvis Presley en Muhammad Ali; Simon Fuller's 19 Entertainment ("American Idol") en het managementbedrijf voor Woody Allen en Billy Crystal. Hij verliet CKX in 2010 voordat hij het het volgende jaar verkocht, terwijl later zijn eigen bedrijf failliet werd verklaard en hij moest aftreden als CEO.
 
 
Gepubliceerd: 02 december 2019, 18:57
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Follow That Dream