magazine_cover
© 2007-2020 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis-special op televisie
 
Op zaterdag 10 augustus zendt NPO 3 een speciaal eerbetoon aan Elvis Presley, de King of Rock 'n' Roll, uit. Op 3 december 2018 was het vijftig jaar geleden dat Elvis zijn comeback maakte met een optreden op de tv-zender NBC. Dit wordt gevierd met een speciaal concert.

Het concert heeft de naam The Elvis All-Star Tribute gekregen, en het doet zijn naam eer aan: grote namen als Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Shawn Mendes, John Legend en Carrie Underwood zingen nieuwe versies van het spektakel dat de King zijn kijkers vijftig jaar geleden op die onvergetelijke avond voorschotelde. Want het belang van zijn comeback-concert mag niet onderschat worden: hij vestigde er definitief zijn heerschappij over de muziekwereld mee.

Want hoewel Presley in de jaren zestig langzaam in de vergetelheid leek te raken als gevolg van beroerde films en matige muziek, kende iedereen hem nog als één van de grondleggers van de rockmuziek. De rij met hits is oneindig, en er zullen er ook een aantal van ten gehore worden gebracht: 'That's All Right', 'Heartbreak Hotel', 'Don't Be Cruel', 'Hound Dog', 'Love Me Tender', 'All Shook Up', 'Jailhouse Rock', 'Can't Help Falling in Love'... zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De muziekspecial The Elvis All-Star Tribute is op zaterdag 10 augustus om 22.10 uur te zien op NPO 3.
 
 
Gepubliceerd: 02 augustus 2019, 16:35
Bron: NPO3 / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Burbank 68