magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis’ backing vocals komen naar TCB Weekend
 
Het TCB Weekend dat begin oktober door de Oostenrijkse Dennis Jale in het Duitse Bad Homburg wordt georganiseerd heeft een mooie naam toegevoegd op de affiche. Niemand minder dan Elvis’ backing vocals (die te horen zijn op o.m. Suspicious Minds en In The Ghetto) komen naar Europa, en zullen optreden tijdens het concert op zaterdagavond. De ‘Sisters’ treden niet dikwijls in Europa op, en dus een unicum als je ze nog niet aan het werk zag.

De Holladay Sisters behoorden tot de leidende vrouwelijke backing-vocalisten in de jaren 60 en 70 en hun krachtige stem is te horen op talloze hits en klassiekers.

Elvis hield enorm van hun stemmen, en hij zorgde er altijd voor dat producer Felton Jarvis de Holladay Sisters gebruikte bij zijn opnamesessies. Ginger en Mary zijn te horen op hitsingles als 'Suspicious Minds', 'In The Ghetto', 'The Wonder Of You' en 'You Do not Have To Say You Love Me', evenals op tal van Elvis-albums zoals 'From Elvis In Memphis', 'That's The Way It Is', het met Grammy bekroonde 'He Touched Me', 'Good Times', 'Promised Land' en 'Today'. Hun stemmen waren zelfs overdubbed op live-opnames zoals op het album 'On Stage'. Wie mee met ElvisMatters naar het TCB Weekend reist, mag zich aan een mooi weekend verwachten waar ook o.m. pianist Glen D. Hardin, Terry Blackwood & The Imperials, drummer Paul Leim (die bij tal van wereldsterren drumde, meermaals geselecteerd werd als ‘drummer van het jaar’ en vervanger was van Ronnie Tutt bij de grote Elvis The Concert concerten), en Elvis’ nicht Donna Presley.
 
 
Gepubliceerd: 16 juni 2019, 16:10
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Girl Happy