magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Jack White kocht eerste demo van Elvis
 
Het Belgische magazine Knack Focus brengt deze week een exclusief en uitgebreid interview met Jack White. Daarin vertelt hij uitgebreid waarom net hij, de antiquair van de rock die gek is van stokoude blues en country, op zijn nieuwe plaat ‘Boarding House’. Jack White is een man van vele passies. Hij is acteur en filantroop, meubelstoffeerder en ontwerper, vroegere zanger bij The White Stripes, uitgever (Third Man Books biedt kinder- en kunstboeken, poëzie, novelles, en een biografie van The Stooges) en verzamelaar.

Een greep uit de obscuriteiten waar hij ooit grote sommen voor neertelde: een huis in Kalamazoo, Michigan van de modernistische architect George Nelson ('zo heeft hij er in de States maar een handvol gebouwd'), de eerste demo van Elvis Presley, een exemplaar van het Amerikaanse stripblad uit 1938 waarin Superman voor de allereerste keer zijn opwachting maakt, en de sofa uit de befaamde Sun-studio in Memphis waarop edel volk als Bob Dylan, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash ooit de derrière heeft neergevlijd.

Waarom Jack White de eerste demo van Elvis Presley kocht: 'Ik wil niet bezitten, maar bewaren'. Hij telde in januari ‘15 maar liefst 300.000 dollar neer om de allereerste plaat van Elvis te kopen. Op de Graceland Veiling tijdens Elvis Birthday Week werd ‘My Happiness’ aangeboden. Het volledige interview kan je lezen in Knack Focus van 14 maart.
 
 
Gepubliceerd: 14 maart 2018, 06:28
Bron: Knack/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - New Haven 76