magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis in topvorm op Murfreesboro '74
 
FTD bracht eind februari de twee Murfreesboro-shows uit op live-cd. De shows van 14 en vooral van 19 maart kunnen worden gezien als het hoogtepunt van de tournee van maart '74. Deze shows kunnen worden gezien als een opmaat voor de bekende show van 20 maart in Memphis, waarvoor hij een Grammy Award ontving voor de opname van 'How Great Thou Art', geldt als een van de beste shows van 1974. De tour was eigenlijk een tour van 15 dagen maar omwille dat de tickets snel uitverkocht waren, werden meer shows geboekt. Overigens was in september 1972 al bekend dat Elvis deze tour zou doen, maar in januari '74 kwamen uiteindelijk de langverwachte tickets op de markt.

Elvis die sinds juli 1973 niet had getoerd, had in januari en februari '74 voor het eerst een reeks van uitverkochte show in Las Vegas voltooid. Op die shows in Las Vegas was er behoorlijk wat kritiek in de media, maar die kritiek was snel vergeten door de shows die hij deed in maart van dat jaar. De shows waren zeer professioneel en zijn stem klonk fantastisch. De show van 14 maart is een show met Elvis in topvorm. Tijdens de song 'Love Me Tender' is Elvis licht geïrriteerd door de feedback. En Elvis vraagt ​​Felton iets aan het geluid te doen. 'Polk Salad Annie' klinkt als een bom en bij het nummer 'Why Me Lord' doet hij het laatste deel opnieuw. Aan het einde van 'Suspicious Minds' doet hij een one-liner van 'Take These Chains'.

Voor Charlie Hodge is het een speciale avond want zijn ouders zaten in het publiek. Elvis wist dit en doet een duet met Charlie en zingt het nummer 'Help Me'. De geluidskwaliteit van deze nieuwe FTD is om van te genieten, met daarbovenop een Elvis die in goede vorm is en mensen waar voor hun geld geeft.

Hét hoogtepunt van deze release is ongetwijfeld de show van 19 maart. De show van Richmond een dag eerder was al een topshow en Elvis was behoorlijk in zijn element. De show van Murfreesboro is nog beter, dit komt omdat het het einde van de tour is en misschien ook de nabije toekomstplannen dat Elvis op 20 maart de show in Memphis gaf, die ook werd opgenomen. In deze show heeft Elvis nog meer plezier en Elvis is vocaler zelfs nog beter. Deze show bevat een 'kippenvel'-uitvoering van 'Steamroller Blues' en ook tijdens de introducties neemt Elvis de tijd om het Ramada Inn Hotel te bedanken voor de goede zorgen van de groep. Voordat Elvis 'Help Me' zingt, vertelt hij het aanwezige publiek dat het nummer geschreven is door Larry Gaitlin. Helaas eindigt de opnames 40 seconden tijdens 'Mystery Train'. Deze show was de beste show van de tour. Een professionele show met Elvis erg op zijn gemak. Bestel vandaag nog deze cd bij ShopElvisMatters!
 
 FTD-CD Murfreesboro '74  
 
Gepubliceerd: 13 maart 2018, 07:24
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - America