magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 EM-gitarist Rolf toert door USA
 
De vaste gitarist van de ElvisMatters Band, Rolf Verbaant, maakt op dit moment, samen met pianist Merijn, een toer door USA. Het thema 'muziek' staat uiteraard centraal, en samen bezochten ze gisteren Shreveport, Louisiana. Elvis' vaste gitaarspeler in de seventies, James Burton, woont hier, en momenteel loopt er een expo in de stad over James. Door de goede contacten met ElvisMatters, werd Rolf door James uitgenodigd om een tijd door te brengen samen met hem.

Rolf en Merijn zijn op weg naar Memphis om er op 13 augustus een schitterend concert te geven op Graceland, samen met Bouke en de rest van de band. Tickets zijn te koop via Graceland.

Rolf postte op zijn persoonlijke Facebook-pagina volgende tekst: 'What a day! Rit van 5 uur gemaakt van Austin TX naar Shreveport LA om daar het James Burton 'Black & White Night' weekend mee te pikken. Eerst zijn gitaarexpositie bekeken. Interessant, maar helaas niet de originele Pink Paisley en '52 tele ivm te weinig security van de locatie. Daarna was James samen met Roy Orbison Jr. te gast om te praten over Roy Orbison's concertfilm Black & White Night uit 1987. Vervolgens wordt dat concert buiten op een groot scherm geprojecteerd en zit iedereen op klapstoelen te genieten tijdens deze zwoele zomeravond. Per toeval neemt James praktisch naast me plaats en zie ik hoe hij zichtbaar met open mond geniet van zijn eigen solo's en hoe hij als een Orbison fan haast geŽmotioneerd klapt na ieder lied. Dat was echt enorm bizar om te zien kan ik je zeggen. Na de film raak ik met James en Louise in gesprek en overnacht ik nu dankzij hen voor niets in een gruwelijk luxe artistloft van vijf verdiepingen in een toren downtown Shreveport, omdat ik anders een motel moest nemen, en ze per se wilden dat ik morgen de eerste kerkdienst meemaak waarbij James gaat spelen.. droom ik???'.
 
 Tickets  
 
Gepubliceerd: 07 augustus 2017, 04:27
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Impossible Dream, The