magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' eerste piano na amper één jaar terug op veiling
 
Vorig jaar in mei werd Elvis' eerste piano verkocht op een veiling bij Julien's in New York voor meer dan 150.000 Euro. Amper één jaar later staat de piano terug te koop.

Op 20 mei organiseert veilinghuis Julien's Auctions de veiling 'Music Icons 2017' waar er 68 loten in de catalogus staan van Elvis, gaande van speelkaarten, schilderijen, juwelen en kleding, tot de eerste piano van Elvis. Een ander indrukwekkend item dat te koop wordt aangeboden, is de diamanten 'horseshoe ring' die Elvis zou gedragen hebben tijdens Aloha From Hawaii in 1973.

De Stroud piano, gemaakt rond 1911 van mahonie- en esdoornhout werd gekocht door Elvis Presley op 20-jarige leeftijd bij O.K. Houck Piano Company Inc. in Memphis, op 30 september 1955 voor $ 281,75. Presley betaalde 50 dollar als voorschot, en het saldo werd betaald over 11 maanden. Later stond de piano in de kamer van Joe Esposito in Graceland. Uiteindelijk kreeg Christine Strickland, zijn kokkin, de piano. Na haar overlijden werd de piano verkocht aan de Memphis Music Hall of Fame Museum in juli 1992, waar het te bezichtigen was tot 1999. In oktober van dat jaar werd de piano verkocht tijdens een veiling in Las Vegas.
 
 Veilingcatalogus  
 
Gepubliceerd: 07 mei 2017, 22:49
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Let Yourself Go!