magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis' coach vertelt herinneringen
 
Malcolm Phillips, vandaag 88 jaar oud, begon in 1940 met rugby en het coachen van diverse ploegen. Na zijn studies ging hij spelen voor de ploeg van Universiteit van Memphis. Toen hij uiteindelijk ook verhuisde naar Memphis, startte hij als assistant voor de 'football coach' bij Humes High School, de school waar Elvis afstudeerde op 3 juni 1953.

Hij kan uren vertellen over zijn herinneringen en ervaringen met Elvis, wat hij tegenwoordig nog steeds doet. Elvis zou zich achter een deur verstopt hebben toen hij Phillips voor het eerst zag, en was heel verlegen. Tijdens het spel was Elvis heel snel, en hield hij er niet van om zijn helm te dragen ter bescherming, omdat anders zijn haar in de war lag, aldus Phillips. Elvis heeft maar een tijdje gespeeld, want hij zocht een baan na school.

Phillips zag Elvis voor de eerste keer zingen op school, en op de gitaar spelen, toen viel de verlegenheid helemaal weg, en leefde Elvis zich uit, en de zaal ging uit de bol. Elvis werd enorm populair, en de schoolkinderen gingen aan de overkant van de school eten, om Elvis op de jukebox te kunnen horen.

Nadien heeft Phillips Elvis niet veel meer gezien, alhoewel hij maar op amper 10 minuten van Graceland woonde.

Na het leven in Memphis gedurende 40 jaar, verhuisde Phillips naar Newton in de late jaren 1970 met zijn vrouw Maxine. Hij werd ingewijd in de ECCC Athletic Hall of Fame in 1996 en werd coach bij Newton County Academy. Een deel van zijn ervaringen zijn neergeschreven door Bill Burk in zijn boek uit 1990.
 
 
Gepubliceerd: 20 april 2015, 09:05
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Spinout