magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 CD 48: de tracks
 
Als enige fanclub in de wereld, biedt ElvisMatters een gratis cd aan bij élk blad, niet enkel ter ondersteuning van interviews met gesproken geluidsfragmenten, maar ook met originele Elvis-songs en Elvis-gerelateerde opnames. Het mag geen wonder heten dat we deze CD de titel "Goodbye Joe" gaven, als eerbetoon aan de Maestro zelf. Lees maar:

1. Are You Lonesome Tonight (Al Martino) - In het blad van 1 maart lees je over de opvallende gelijkenissen tussen het repertoire van Elvis en dat van zijn eigen ‘held’, Al Martino – ook al is het opvallend dat het niet Elvis was die materiaal van Al Martino coverde, maar omgekeerd. Deze versie van de Elvis-klassieker nam Al Martino op in 1963, drie jaar nà the King dus.

2. Are You Lonesome To-night - Om meteen te laten horen wie de echte meester is, zetten we Elvis’ versie van 4 april 1960 er tegenover. Let even op de splitsing van het laatste woord. De track die in 1960 uitgebracht werd, bevatte een samengesteld allerlaatste woord, van twee takes: “To” en “Night”, vandaar dat de RCA-technici als inside joke het woord in twee delen schreven, waarna het zo ook op de allereerste labels gezet werd. Wist je overigens dat het parlando gedeelte gebaseerd is op een werk van William Shakespeare? In het theaterstuk “As You Like It” klinkt dat als volgt: "All the world's a stage, and all men and women merely players: they have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts."

3. Are You Lonesome Tonight (Al Jolson) - De allereerste versie op plaat gezet, zou dateren uit 1927, en werd ingespeeld door Bob Haring & the Cameo Dance Orchestra. Maar niet één exemplaar van deze opname heeft de tand des tijds overleefd. Algemeen wordt er dan ook vanuit gegaan dat Elvis zich baseerde op de single van Al Jolson, uit 1950.

4. Interview Blue Hawaii - De fotospecial in dit magazine is een vooruitblik op het nieuwe FTD CD-boek “Rock Around The Bloch”. Als bonus is er een interview op de set van Blue Hawaii, afgenomen door Tom Moffat voor zijn "Uncle Tom's Cabin" radio show. Hierbij alvast dat bonus-stuk waarin Elvis praat over de Bloch-show, de memorial in Pearl Harbor en z’n eerste live show sinds 1957.

5. Jenny’s Song (LJ Coon) - LJ Coon kreeg met zijn gloednieuwe single “Jenny’s Song” heel wat airplay in Amerika. In Europa is het nummer helaas nergens opgepikt. Ook al doet de titel niet meteen aan Elvis denken, de tekst spreekt boekdelen:

In the winter of thirty five

Tupelo Mississippi's pride

A mother gave birth to a rock-n-roll King

He crossed the river to the other side

The Memphis Sun and stars in his eye's

They told his Mama,"That boy can sing"

6. Thanks To The Rolling Sea - Zoals je zal lezen, is het dit jaar precies 60 jaar geleden dat Joan Deary in dienst kwam bij RCA. Love her or hate her, maar haar werk drukte een enorme stempel op het repertoire van Elvis na 1973. Joans meest bekende uitgave was de 8LP-box Elvis Aron Presley, waar ze toen vriend en vijand verraste door enkele unieke pareltjes uit te brengen, zoals deze: take 10 van de enige ‘chant’ die Elvis ooit opnam, a capella.

7. Reconsider Baby - Aansluitend bij track 4 en de fotospecial, is dit het hoogtepunt van de Pearl Harbor Show uit 1961, met een fenomenale sax-solo, live door Boots Randolph. Op gitaar: Scotty Moore en Hank Garland. Meesterlijk!

Tribute to Joe

8. You’ve Lost That Lovin’Feeling

9. Bridge Over Troubled Water

10. An American Trilogy

11. My Boy

12. It’s Midnight

Uiteraard staan we in deze uitgave uitgebreid stil bij het overlijden van Joe Guercio. Maar wist je ook dat zijn allerlaatste opgenomen optreden dat van ’10 Jaar ElvisMatters” was? Vandaar onze afsluiter met deze 5 orkestrale songs door Bouke, de ElvisMatters Live Band, groot orkest en één dirigent, getekend: Maestro Joe.

 
 
Gepubliceerd: 12 februari 2015, 11:00
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Peter Verbruggen .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Pot Luck