magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Riley op cover BAZAAR
 
Riley Keough straalt op de pagina’s van de novembereditie van *Harper's Bazaar*, gekleed in de tijdloze elegantie van CHANEL. Het is niet alleen haar kleding die aandacht trekt, maar ook haar vastberadenheid om een eigen pad te bewandelen.

Riley, inmiddels 35 jaar oud, is een vrouw van vele talenten. Hoewel ze de wereld kent als een getalenteerd acteur en bekroond filmmaker, heeft ze de afgelopen jaren haar carrière opnieuw vormgegeven. Waar ze eerst internationaal opviel door haar rollen in films als *Mad Max: Fury Road* en haar werk achter de camera voor de prijswinnende film *War Pony*, richt ze zich nu op een nieuwe passie: literatuur.

De tragische dood van haar moeder, Lisa Marie Presley, in 2023 heeft Riley ertoe aangezet haar familiegeschiedenis te omarmen en tegelijk te verwerken. "Mijn moeder had zoveel verhalen die nog niet verteld waren," deelt Riley in het exclusieve interview met *Harper's Bazaar*. "Het voelde als een eerbetoon, maar ook als een noodzaak om die verhalen een stem te geven. Ze was een complexe, ongelooflijk sterke vrouw die veel meer was dan alleen de dochter van Elvis."

Riley’s literaire project, dat zich richt op de memoires van haar moeder, is volgens haar een diepe duik in de Presley-erfenis, maar ook in de relatie tussen moeder en dochter. "Ik wil dat mensen haar leren kennen zoals ik haar kende," zegt ze. "Er is zoveel liefde en kwetsbaarheid in haar verhaal, maar ook een onmiskenbare kracht."

Wat opvallend is, is Riley’s eigen zoektocht naar balans tussen het koesteren van haar roots en het ontwikkelen van haar eigen stem. Het was nooit haar intentie om in de schijnwerpers van Elvis te staan, en toch is zijn nalatenschap altijd dichtbij. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het verleden moest ontvluchten, maar ik wilde het wel op mijn eigen manier navigeren."

Haar connectie met mode blijft ook sterk, zoals te zien is in deze *Harper's Bazaar*-shoot. "CHANEL voelt voor mij als een merk dat, net zoals mijn carrière, elegantie combineert met een sterke identiteit. Het gaat om kracht en onafhankelijkheid," legt ze uit terwijl ze een sierlijke, doch zelfverzekerde houding aanneemt in een klassieke zwarte CHANEL-jurk.

Met haar literaire werk lijkt Riley klaar om de wereld een andere kant van haar talent te laten zien. "Er zijn zoveel verhalen die verteld moesten worden, en ik voel dat ik degene ben die dat nu moet doen. Mijn werk als filmmaker heeft me geleerd om verhalen te waarderen in al hun vormen, en nu is het tijd om de pen op te pakken."

Het boek van Riley en Lisa Marie is verkrijgbaar bij ShopElvisMatters.
 
 
Gepubliceerd: 21 oktober 2024, 18:20
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I Found My Thrill