magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Graceland Twijfelt aan Echtheid van Elvis Memorabilia
 
Recent is GWS Auctions, een veilinghuis dat eigendom is van Brigitte Kruse, in opspraak geraakt vanwege twijfels over de echtheid van de verkochte Elvis Presley memorabilia. Deze beschuldigingen komen slechts enkele dagen nadat Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis, een rechtszaak aanspande tegen Kruse wegens financiële uitbuiting.

Joel Weinshanker, managing partner van Elvis Presley Enterprises, gaf in een interview met NBC News aan dat hij begon te twijfelen aan de authenticiteit van de items toen hij een zwarte jas met ringen zag, die zogenaamd door Elvis in 1972 was gedragen. Weinshanker verklaarde echter dat deze unieke jas zich in de privécollectie van Graceland bevindt. “We weten dat er maar één van is gemaakt, en wij hebben die in ons archief,” zei Weinshanker.

Naast de jas zijn er meerdere items waar Graceland vraagtekens bij plaatst, waaronder sieraden van Elvis en zelfs een rode Lockheed Jetstar uit 1962. Graceland gaf aan dat Elvis nooit met dit vliegtuig heeft gevlogen en het slechts enkele maanden in zijn bezit had.

Volgens de klacht van Priscilla Presley, ingediend op 18 juli, ontwikkelde zij in de loop der jaren een relatie met Kruse. Kruse begon Priscilla te helpen met haar financiën en werd haar gemachtigde. De twee ontmoetten elkaar via wederzijdse kennissen om te praten over Kruse’s bedrijf dat Elvis memorabilia verkoopt. Priscilla beweert dat Kruse zich snel in haar leven nestelde en dat ze tegen eind 2021 samenwerkten.

NBC News meldde dat veel van de door GWS Auctions verkochte items vergezeld gingen van brieven van Priscilla waarin de echtheid werd bevestigd. Graceland-executives uitten echter hun bezorgdheid over deze brieven, aangezien sommige items eigendom zouden zijn geweest van Elvis na zijn scheiding van Priscilla, zoals een paar gouden "Aloha from Hawaii" sneeuwpop-manchetknopen. Volgens GWS Auctions kocht Elvis de manchetknopen in Hawaii om het succes van zijn tv-special in 1973 te vieren.

Weinshanker uitte zijn twijfels over Priscilla's kennis van Elvis' aankopen na hun scheiding. "Als ze maandenlang niet persoonlijk met hem heeft gesproken, hoe weet ze dan wat Elvis wel of niet heeft gedaan?" vroeg hij zich af.

Kruse erkende in een eerder interview met NBC News de goed bijgehouden administratie van de familie Presley, maar betoogde dat het onrealistisch is om te denken dat elk item van de muzikant is gedocumenteerd. "We waren er niet bij. Niemand van ons was er," zei Kruse. "Dus hoe kunnen ze zonder enige twijfel zeggen: 'We hebben alles'? Dat is onmogelijk."

De klacht van Priscilla tegen Kruse is niet de eerste juridische confrontatie tussen de twee. In 2023 klaagde Kruse Priscilla aan wegens vermeende contractbreuk nadat ze samen Priscilla Presley Partners hadden gevormd. Priscilla’s tegenaanklacht, ingediend op 18 juli, beschuldigt Kruse en drie medeplichtigen van een financieel misbruikschema waarbij Priscilla voor $1 miljoen werd opgelicht.

De advocaten van Priscilla betogen dat Kruse en haar partners de 79-jarige Priscilla manipuleerden en bedrogen, terwijl ze beloofden haar financiën beter te beheren en haar naam, imago en gelijkenis beter te exploiteren.

NBC News probeerde contact op te nemen met Kruse via GWS Auctions, maar zij reageerde niet op het verzoek om commentaar.

Het is nu wachten op verdere ontwikkelingen in deze zaak.
 
 
Gepubliceerd: 21 juli 2024, 06:19
Bron: People, NBC News / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Loving You