magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Priscilla Beschuldigt Ex-Zakenpartner van Diefstal
 
Priscilla Presley, beweert slachtoffer te zijn van financiële uitbuiting. In een nieuwe rechtszaak, ingediend door haar advocaat Marty Singer op 18 juli, beschuldigt Priscilla zakenpartner Brigitte Kruse en anderen van het stelen van $1 miljoen. Deze onthulling is naar voren gekomen uit documenten verkregen door het tijdschrift PEOPLE.

Volgens de rechtszaak ontmoette Priscilla, nu 79 jaar oud, Brigitte Kruse via wederzijdse kennissen om te praten over Kruse's bedrijf dat Elvis-memorabilia verkoopt. Kruse wist snel Priscilla's vertrouwen te winnen en tegen eind 2021 werkten ze samen. Kruse zou Priscilla hebben geïsoleerd van haar belangrijkste adviseurs en haar hebben overtuigd dat deze adviseurs incompetente of oneerlijke mensen waren.

De documenten beweren dat Kruse en haar medeverdachten Priscilla zover kregen hen volmacht te geven over haar financiën, familie- en persoonlijke trusts, en bankrekeningen. Priscilla werd naar eigen zeggen gedwongen in een "vorm van contractarbeid" door deze manipulatieve praktijken.

Priscilla stelt dat Kruse's nieuwe adviseurs haar valselijk vertelden dat ze financieel instabiel was en niet zou overleven zonder hun exploitatie van haar naam en imago. Volgens de aanklacht richtte Priscilla bedrijven op waarin haar partners 80% van de inkomsten ontvingen, terwijl zijzelf slechts minderheidsaandelen had. Ook beweert ze dat geld van de Sofia Coppola-geproduceerde biopic 'Priscilla' verkeerd werd besteed.

In een ander geval zou Priscilla een belang in een cosmeticabedrijf krijgen, maar in plaats daarvan ontvingen haar ex-zakenpartners een vooruitbetaling van $300.000, gestort op bankrekeningen die zij controleerden. Bovendien werd er $40.000 van de bankrekening van Priscilla's zoon, Navarone Garcia, gehaald zonder hun medeweten of toestemming.

Priscilla zoekt nu gerechtigheid en wil de licentie- en bedrijfsafspraken van de zogenaamde 'nepbedrijven' laten ontbinden. Daarnaast wil ze voorkomen dat de verdachten toegang hebben tot haar financiële accounts en hen verantwoordelijk houden voor hun daden. "Ze manipuleerden en fraudeerden met een oudere vrouw tijdens extreem kwetsbare momenten in haar leven (inclusief het overlijden van haar dochter) om zichzelf te verrijken," aldus de aanklacht.

De advocaat van Priscilla en haar zoon Navarone Garcia hebben geen commentaar gegeven op de zaak.

In september 2021 sprak Priscilla met het tijdschrift PEOPLE over haar samenwerking met Kruse GWS Auctions, waarin ze enthousiast was over de verkoop van Elvis-memorabilia. "Ik dacht: 'Waarom zou ik er geen deel van uitmaken?'" zei Priscilla destijds. Kruse prees haar toen als een bron van ervaring en kennis.

In september 2023 diende Kruse een aanklacht in tegen Priscilla wegens een vermeende contractbreuk nadat ze samen Priscilla Presley Partners hadden gevormd. Volgens TMZ verbrak Priscilla abrupt alle communicatie met Kruse rond augustus 2023.

Het is duidelijk dat deze juridische strijd nog lang niet voorbij is.



Foto: Priscilla Presley samen met Brigitte Kruse
 
 
Gepubliceerd: 20 juli 2024, 05:13
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Elvis sings Memphis, Tennessee