magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Iconisch Vliegtuig van Elvis Presley in Memphis
 
Het iconische Lockheed 1329 JetStar-vliegtuig van Elvis, dat ooit een symbool van zijn glamour en stijl was, was deze week in Memphis te bezoeken. Dit vliegtuig, dat de King of Rock 'n' Roll in 1976 kocht, stond bijna vier decennia lang in een vervallen staat op het Roswell International Air Center in New Mexico. Dankzij ondernemer James Webb is het vliegtuig nu omgebouwd tot een luxe camper en toegankelijk voor fans.

Een Opmerkelijke Transformatie

James Webb kocht het vliegtuig op een veiling voor $234.000 nadat de oorspronkelijke hoogste bieder zich had teruggetrokken. De ombouw tot camper kostte nog eens $331.500 en nam bijna een jaar in beslag. De binnenkant van de camper is nu uitgerust met moderne gemakken, waaronder een comfortabele woonruimte, keuken en slaapgedeelte. Hoewel de buitenkant van het vliegtuig grotendeels intact is gebleven, is de binnenkant volledig vernieuwd om te voldoen aan de eisen van een luxe camper.

Een Bijzondere Bezoekmogelijkheid in Memphis

Deze week heeft de camper, die ooit het iconische vliegtuig van Elvis was, Memphis aangedaan. De camper is toegankelijk voor het publiek, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen in de nieuwe, luxueuze inrichting terwijl ze de nostalgie van Elvis' originele vliegtuig ervaren.

Een Gemengde Reactie van Fans

Veel Elvis-fans zullen een zekere pijn en verdriet voelen bij het zien van deze transformatie, omdat het vliegtuig niet in zijn originele staat behouden is gebleven. Het vliegtuig was een belangrijk stukje geschiedenis en een tastbare link naar het leven van Elvis Presley. De ombouw tot camper betekent dat een deel van de authentieke Elvis-erfenis verloren is gegaan.

Desondanks is het project ook een eerbetoon aan Elvis, met als doel zijn nalatenschap op een nieuwe manier in leven te houden. Webb’s inspanningen hebben geresulteerd in een unieke attractie die fans de kans biedt om dichter bij het leven van hun idool te komen, al is het in een vernieuwde vorm.

ElvisMatters bracht dit nieuws reeds op 17 mei op onze website. We zijn blij om nu te kunnen melden dat fans deze week de kans hebben om deze bijzondere camper in Memphis te bezoeken. Het vliegtuig is een eerbetoon aan de legendarische zanger en biedt een nieuwe manier om zijn invloed en nalatenschap te ervaren.



 
 
Gepubliceerd: 18 juli 2024, 18:46
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Live in L.A.