magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 70 Jaar Sinds De Eerste Single Van Elvis Presley
 
Vandaag markeert een bijzonder moment in de muziekgeschiedenis. Op 19 juli 1954, precies 70 jaar geleden, bracht Elvis Presley zijn allereerste single uit, "That's All Right", onder het legendarische Sun Records label. Dit markeerde het begin van een revolutionaire verandering in de muziekwereld en het ontstaan van de rock-'n-roll zoals wij die nu kennen.

De Geboorte van een Legende

Opgenomen in de Sun Studio in Memphis, Tennessee, onder begeleiding van Sam Phillips, bracht "That's All Right" een geheel nieuwe sound die zowel opwindend als uniek was. De single werd aanvankelijk slechts lokaal uitgebracht, maar het effect was er onmiddellijk. De energieke en rauwe stijl van Elvis onderscheidde hem van andere artiesten van die tijd en gaf het startschot voor een fenomenale carrière die de wereld zou veroveren.

Invloed en Erfenis

De release van "That's All Right" betekende niet alleen het debuut van Elvis Presley, maar ook het begin van een cultureel fenomeen. Elvis' combinatie van country, blues en rhythm and blues creëerde een nieuwe muziekstijl die jonge generaties aansprak en een brug sloeg tussen verschillende muziekgenres en culturen. De impact van deze single is nog steeds voelbaar in de hedendaagse muziek, en het inspireert nog altijd artiesten wereldwijd.

Viering van een Historische Uitgave

Op deze bijzondere dag vieren we niet alleen het 70-jarig jubileum van de release van "That's All Right", maar ook de blijvende invloed van Elvis Presley op de muziekgeschiedenis. Zijn nalatenschap blijft voortleven.



 
 
Gepubliceerd: 19 juli 2024, 21:30
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - 50.000.000 Elvis Fans Can't Be Wrong