magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Belgische Bakker Maakt Huwelijkstaart van Elvis Presley Exact Na
 
Patissier Johan Geers uit Kortrijk heeft een bijzondere prestatie geleverd door de huwelijkstaart van Elvis Presley en Priscilla exact na te maken. Johan Geers, bekend in de regio voor zijn themataarten, kreeg de unieke opdracht van een koppel uit Antwerpen dat vandaag in het huwelijksbootje stapt. De taart, zes verdiepingen hoog en groot genoeg voor 150 tot 200 gasten, is een nauwkeurige replica van het exemplaar uit 1967.

Wat deze prestatie extra speciaal maakt, is het contact dat Johan wist te leggen met de originele patissier van Elvis' huwelijkstaart. Een dame uit Middelkerke bracht hem in contact met de inmiddels 87-jarige Zwitserse patissier die de oorspronkelijke taart maakte. Deze patissier, getrouwd met een Belgische, werkte gedurende zijn carrière in diverse grote hotels en op cruiseschepen. Dankzij dit contact kon Johan waardevolle details over de taart achterhalen die niet via het internet te vinden waren.

De Belgische bakker spendeerde veel tijd aan het opzoeken van informatie en het perfectioneren van de taart. “Het bleek dat de originele taart niet eens bedoeld was voor Elvis, maar door zijn manager ergens anders was gekocht voor de fotoshoot,” aldus Johan. Met dit historisch inzicht en de praktische tips van de originele patissier, heeft Johan een waarheidsgetrouwe versie van de iconische taart gecreëerd.

De bruidstaart, gevuld met aardbei en chocolade in plaats van de oorspronkelijke abrikozenvulling, werd zondag door Johan zelf naar het trouwfeest gebracht. Ondanks de uitdagingen, zoals het vervoeren en opnieuw opbouwen van de taart, slaagde Johan erin om een perfecte replica af te leveren.

ElvisMatters feliciteert Johan Geers met deze indrukwekkende prestatie en wenst het koppel een prachtige bruiloft!
 
 
Gepubliceerd: 14 juli 2024, 15:03
Bron: Het Laatste Nieuws / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Michel van Erp . - Fotograaf:  H L N
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Elvis Country