magazine_cover
© 2007-2023 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 50 jaar geleden kwam Elvis in Hawaii aan
 
Elvis arriveert in Hawa´ en begroet fans op 9 januari 1973. Een Boeing 747 landde op Honolulu Airport op het eiland Oahu. Toen Elvis Presley uit het vliegtuig stapte, was het om zichzelf voor te bereiden voor Aloha From Hawaii, de eerste artiest die een concert gaf dat rechtstreeks per satelliet naar meer dan 40 landen zou worden uitgezonden. Elvis en zijn gevolg, 'The Memphis Mafia' en hun vrouwen, werden op het vliegveld opgewacht door 'Colonel' Tom Parker en Sonny West. Elvis werd aan boord van een helikopter geleid die hem naar het landingsplatform buiten Hilton's Hawaiian Village vloog.

Ongeveer 1000 mensen stonden buiten het omheinde landingsplatform om hulde te brengen aan de artiest die eerder drie van zijn films op Hawa´ had gemaakt, een liefdadigheidsconcert had gegeven en nu weer een concert zou geven waarvan de opbrengst naar een goed doel zou gaan.

Elvis huurde de hele bovenste verdieping van het Hilton en de volgende nachten werden - in alle geheim - gebruikt om te repeteren in de Hawaiian Dome van het Hilton. De muzikanten, die een paar dagen voor Elvis arriveerden, repeteerden een hele week in Honolulu International Centre waar de satellietshow zou worden opgevoerd.

Aankomend weekend viert ElvisMatters 50 jaar Aloha

From Hawaii met twee fantastische concerten! Bouke en The ElvisMatters Band nemen je terug mee naar 1973. Special guest is Estelle Brown, backing vocal van Elvis die er toen ook bij was! Mis deze show niet!
 
 Tickets  
 
Gepubliceerd: 09 januari 2023, 16:26
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Southern Nights