magazine_cover
© 2007-2022 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Cannes is klaar voor ELVIS
 
De langverwachte film Elvis van regisseur Baz Luhrmann beleeft vanavond de wereldpremičre op het festival van Cannes. De muzikale biografiefilm wordt voor het eerst vertoond in de grote zaal van het Palais des Festivals in de Zuid-Franse badplaats. Cast en crew, onder wie Tom Hanks en Austin Butler, zullen voorafgaand over de prestigieuze rode loper lopen.

Elvis verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar beslaande dynamiek tussen Presley en Parker, van de doorbraak van de zanger tot aan zijn status als ongekende superster. Dit vond allemaal plaats tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in de VS.

Colonel Tom Parker was een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuijk heette. Hij ontdekte Elvis en was jarenlang zijn manager. Regisseur Baz Luhrmann maakte eerder hits als Moulin Rouge!, Romeo + Juliet en The Great Gatsby. Elvis draait eind juni in de Nederlandse en Belgische bioscopen.
 
 
Gepubliceerd: 25 mei 2022, 05:19
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Big Boss Man