magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Gibson brengt twee nieuwe Elvis-gitaren op de markt
 
"The King of Rock 'n' Roll", "Memphis Flash", "The Hillbilly Cat", er is geen tekort aan bijnamen voor een van de meest iconische culturele invloeden in alle muziek, Elvis Presley.

Elvis stond bekend om veel dingen - zijn gitzwarte haar, een stem die genres overstijgt, de allereerste muziekvideo (Jailhouse Rock), hoofdrollen in meer dan 30 films en maar liefst 149 nummers op Billboard's Hot 100 Pop Chart in Amerika. De lijst gaat maar door.

Gibson is trots om een ​​erfenis te eren die geschikt is voor Elvis en kondigt de toevoeging aan van de Elvis Dove en Elvis SJ-200 aan de Gibson Acoustic Custom Shop Artist Collection.

Elvis gebruikte vaak Gibson SJ-200 akoestische gitaren, ook wel "The King of Flat Tops" genoemd. Gibson heeft nu ELVIS' favoriete SJ-200 in Ebony gemaakt, die is gebaseerd op een gitaar die aan Elvis werd gegeven als een geschenk tijdens een opnamesessie in RCA Studio B in Nashville in het midden van de jaren zestig. Hij gebruikte de gitaar voor tal van live optredens. Elvis gaf het aan zijn goede vriend Marty Lacker op Graceland in 1976. De Elvis SJ-200 heeft een esdoorn achterkant, zijkanten en hals, evenals een Sitka spruce bovenblad. Hij heeft ook alle aantrekkelijke SJ-200-details, waaronder parelmoer inleg, de iconische Moustache-brug en gegradueerde krooninleg, en is uitgerust met een LR Baggs VTC-pickup voor onder het zadel. Er wordt een harde koffer meegeleverd.

De Gibson Elvis Dove is gebaseerd op een op maat gemaakte Gibson Dove uit 1969 die door zijn vader, Vernon Presley, aan Elvis werd geschonken. Elvis speelde het regelmatig in concerten van 1971 tot 1975, ook tijdens het op de satelliet uitgezonden Aloha from Hawaii-concert in 1973. In 1975 schonk Elvis het aan een verbaasd lid van het publiek tijdens een concert in Asheville, North Carolina. De Gibson Elvis Dove heeft een massief Sitka sparren bovenblad, massief esdoorn zij- en achterblad en een mahonie hals met een palissander toets. Het is ook uitgerust met moderne LR Baggs VTC-elektronica met een piëzo-pickup onder het zadel en in het klankgat gemonteerde volume- en toonregeling, waardoor het klaar is voor het podium, rechtstreeks uit de meegeleverde koffer.
 
 
Gepubliceerd: 09 maart 2022, 06:36
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Kid Galahad