magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis Las Vegas Hilton 1973
 
In het 5" formaat bracht het FTD-Label deze dubbel CD op de markt in de loop van juni 2021. Dit set bevat twee shows opgenomen in het Las Vegas Hilton : de midnight show van 20 augustus en de extra toegevoegde show van 2 september 1973 om 3:00 uur in de ochtend(!). Wegens de enorme vraag naar tickets was namelijk beslist om een extra show toe te voegen aan het schema.



Het was seizoen nr. 9 voor Elvis, in de zomer van 1973. Met niet minder dan 58 concerten. Op bas deze keer niet Jerry Sheff maar wel Emory Gordy. Hij werkte in de studio al met Elvis in maart 1972. Jerry had in 1973 wat persoonlijke problemen en zette zichzelf even op non-actief. Vandaar dat Emory in beeld kwam om de plaats van Jerry in te nemen. Hij zou uiteindelijk van april tot september '73 met Elvis op het podium staan waarna Duke Bardwell zou overnemen tot het moment dat Jerry terugkeerde. Verder was het tijdens dit seizoen dat Elvis besliste om te stoppen met het dragen van een cape. Enkele fanatieke fans hadden Elvis bijna van het podium getrokken door zich vast te klampen aan de cape...



Wat Elvis' repertoire betreft, er waren vele momenten dat Elvis in een ontzettend humoristische bui was. Zelfs meermaals de slappe lach had. Luister maar eens naar de reeds enige jaren geleden uitgebrachte CD op het FTD-label "Closing Night". Jawel, closing night van dit seizoen, waar FTD nu twee extra shows van uitbrengt. Ondanks deze gekke buien, brengt Elvis meerdere malen songs op een briljante manier. Zoals daar o.a. zijn The First Time Ever I Saw Your Face, Steamroller Blues, Trouble, Help Me Make It Trough The Night, een stomende versie van Mystery Train/Tiger Man etc.  Een nummer wat er echt uitspringt dit seizoen is My Boy. Elvis brengt dit werkelijk op een sublieme manier. Maar achter de schermen speelden heel andere dingen. Elvis uitte op het podium namelijk zijn ongenoegen over het feit dat de Hilton directie Mario ging ontslaan. Een medewerker van het Hilton. Dat pikte de Colonel niet, deze openlijke kritiek op het Hilton management, waarna Elvis enorm gefrustreerd geraakte en de Colonel meedeelde dat hij ontslagen was en ging uitkijken naar een andere manager. Pas weken later kwam Elvis terug op zijn beslissing. Tot groot genoegen van Vernon, die enorme schadeclaims vreesde van Parker. Foto's van deze shows werden in 2002 uitgebracht in het uitstekende boek Caught In A Trap, genomen door Laurens Van Houten. De foto op de cover van deze CD is trouwens van zijn hand. Een foto waarop te zien is dat Elvis een speelgoedaapje op zijn rug draagt. De podiumpakken welke Elvis droeg deze periode waren The Black Spanish Flower Suit, The Light Blue Flowers Suit en het pak welk later bekend zou raken als het Memphis 1974 Suit. Nadat Elvis zijn reeks optredens in het Hilton afgerond had, bleef hij met o.a. zijn nieuwe vriendin Linda Thompson nog enkele weken in Las Vegas om zelf wat te genieten. Zo werd hij bij een show van Tom Jones gespot in die periode. 

Dus weer een pracht van een CD-set op het geliefde FTD-Label : Elvis Las Vegas Hilton 1973.
 
 ShopElvisMatters  
 
Gepubliceerd: 26 juli 2021, 16:11
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Good Times