magazine_cover
© 2007-2024 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Originele songtekst Heartbreak Hotel op veiling
 
De originele handgeschreven tekst van de klassieker Heartbreak Hotel uit 1956 wordt te koop aangeboden in de belangrijkste online veiling van Weiss Auctions die gepland staat voor 19 en 20 november.

Op de donderdag-vrijdagveiling is bieden via internet beschikbaar via LiveAuctioneers.com en Invaluable.com. Telefonische biedingen en biedingen bij afwezigheid worden ook geaccepteerd. Tijdens de sessie van donderdag 19 november komen sport, stripverhalen en stripverhalen aan bod. De vrijdagsessie bevat rock-'n-roll-memorabilia, Hollywood-verzamelobjecten, reclame-items en historische memorabilia.

Heartbreak Hotel werd in oktober 1955 geschreven door Mae Boren Axton, een middelbare schoollerares, en Tommy Durden, een singer-songwriter uit Jacksonville. De tekst is geïnspireerd op een krantenbericht van een persoon die zelfmoord pleegde door uit het raam van een hotel. Axton presenteerde het nummer aan Presley en hij vond het geweldig, hij nam de hit in januari 1956 op voor zijn nieuwe label, RCA Victor. De ondertekende teksten van Axton en Durden, in potlood en met correcties, vormen een zeldzaam stukje rock-'n-roll-geschiedenis.
 
 
Gepubliceerd: 24 oktober 2020, 19:20
Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I'll Remember You