magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Release album met demo’s voor Elvis
 
Een verzameling nummers die Glen Campbell oorspronkelijk als demo-zanger voor Elvis Presley had opgenomen, zal binnenkort het levenslicht zien, want het kwijt geraakte album “Sings For The King” wordt op 16 november via Capitol/UMe uitgebracht.

In de jaren tussen 1964 en 1968, waarin Glen Campbell zijn eerste hits scoorde als soloartiest, nam Glen studio-versies op van liedjes die voor Presley waren geschreven als de beoogde artiest, omdat hij op vakkundige wijze Presley kon imiteren. Veel van die songs zijn geschreven door songwriters Ben Weisman en Sid Wayne, waarbij Weisman in totaal 57 opnames met Presley heeft gescoord. De uitvoerend producent van het album, Stephen Auerbach, vond de reel-to-reel tapes met de opnames van Weisman en Wayne’s liedjes in een opslagruimte van Weisman, die door een huwelijk zijn oom was geworden.

Van de 18 nummers op de nieuwe release zijn er 12 daadwerkelijk opgenomen en uitgebracht door Presley, waaronder “Stay Away Joe”, “Spinout” en “Easy Come, Easy Go”, waarvan de verloren Campbell-versie nu beschikbaar is om te streamen. “Sings For The King” bevat ook de gospel “We Call On Him”, nu weergegeven als een duet tussen Campbell en Presley.

Glen en Elvis ontmoetten elkaar in 1956, toen Campbell in Albuquerque, New Mexico woonde en optrad. Later zou Campbell lid worden van de studiogroep de Wrecking Crew, die op honderden sessies speelde waaronder zijn enige Presley-sessie voor de “Viva Las Vegas” soundtrack. In 1967 was Glen doorgebroken als soloartiest en bracht hij de hitalbums “Gentle On My Mind” en “By The Time I Get To Phoenix” uit en lanceerde hij een uitgebreide reeks muzikale en televisiesuccessen. Alles bij elkaar verkocht hij meer dan 45 miljoen albums en belandde 80 nummers op verschillende hitlijsten. In 2017 stierf Glen op 81-jarige leeftijd als gevolg van complicaties door de ziekte van Alzheimer.
 
 Pre-order  
 
Gepubliceerd: 02 november 2018, 05:59
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Girls, Girls, Girls!