magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis’ Cadillac te koop op veiling
 
Op 20 oktober zal er op een Weense veiling een van Elvis’ Cadillacs worden geveild. Hij reed deze Cadillac Custom Estate Wagon vanaf 1972 tot zijn dood in 1977. In december 1976 reed hij de auto 1500 km van Vegas terug naar Graceland. Hij stierf acht maanden later. Oorspronkelijk geproduceerd als Sedan Deville werd de auto vervolgens naar Michigan vervoerd om te worden omgebouwd naar een extra-vracht stationwagon. ASC produceerde in deze specificatie slechts twee op maat gemaakte exemplaren. De tweede was voor Dean Martin. De auto is uitgerust met elektroniche snufjes, airconditioning en een radio met 8-track tape. Dat dit niet alleen een gewoon familietransport is, maar de auto van Elvis Presley is op een aantal sierdelen te zien die 24 karaat verguld zijn - en zelfs de spaken zijn verguld.

De beige Elvis' Cadillac Sedan Deville Station Wagon uit 1972 heeft een lederen interieur en een kleine gouden plaquette aan de rechtse kant gegraveerd met "TCB." De wagen werd destijds geveild door Guernsey op 07-08 oktober 1999 in het MGM Grand Hotel in Las Vegas voor 34.500 dollar. Het verhaal luidt dat Elvis de wagen als een geschenk gaf aan zijn manager Colonel Parker, maar doordat Elvis veel gebruik maakte van de Cadillac meldde de Colonel hem dat hij de speciaal voor Elvis gemaakte auto wenste terug te geven.

Na Elvis' dood was de wagen nog twee decennia in gebruik op Graceland en werd daar gebruikt door het personeel van het pand. Vanaf het einde van de jaren 90 was hij in de handen van een verzamelaar en in 2016 kwam hij in de collectie van een Oostenrijkse verzamelaar. De wagen is geschat tussen de 100.000 en 200.000 euro.
 
 Dorotheum Veiling  
 
Gepubliceerd: 05 oktober 2018, 16:25
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - I'll Remember You