magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Top 5 Elvis-songs volgens Frans Bauer
 
De afgelopen weken kon je de Nederlandse zanger Frans Bauer en zijn vrouw volgen op televisie in 'Frans Bauer in Amerika'. Als laatste halte was Memphis gepland, dé thuisstad van Frans' idool Elvis Presley. De zanger is al vele jaren fan van Presley, en heeft ook zijn eigen Top 5 van zijn meest favoriete songs van Elvis.

Elvis Presley heeft een grote plek in het muziekhart van Frans Bauer. In zijn vroege jaren liet hij zich inspireren door de muzieklegende. Het was dan ook een droom die in december '17 uitkwam om langs te gaan op het landgoed, Graceland, waar Elvis vanaf zijn tienerjaren tot aan zijn dood woonde. Welke nummers van Elvis hebben de grootste indruk gemaakt, en behoren tot Frans’ vijf favoriete Elvis-tracks?

Wooden Heart

Het nummer is gebaseerd op een Duits kinderliedje uit 1928. Het nummer zit in de film G.I. Blues, over de legertijd van Elvis Presley in Duitsland. In Europa haalde het nummer in 1964 overal de eerste plaats in de hitlijsten, maar in Amerika flopte deze single genadeloos.

Blue Hawaii

Het nummer Blue Hawaii komt uit de musicalfilm met dezelfde naam uit 1961. De film, met Elvis Presley in de hoofdrol, werd zo'n hit dat er al snel plannen waren voor meerdere vervolgensfilms op het Amerikaanse eiland. Deze films kwamen respectievelijk in 1962 en 1966 uit.

Jailhouse Rock

Elvis Presley speelt in maar liefst 31, voornamelijk in het genre musical, films. Jailhouse Rock uit 1957 wordt gezien als zijn beste. De gelijknamige single, ter promotie van de gelijknamige film, werd een dikke hit. In de Verenigde Staten stond Jailhouse Rock maar liefst zeven weken op nummer 1 in de hitlijsten.

One Night (With You)

Het nummer werd in 1956 geschreven voor de veelzijdige muzikant Smiley Lewis, die er vervolgens een R&B-hit van maakte. Elvis herschreef het nummer, en bestormde in 1958 de hitlijsten. De versie van Presley werd uiteindelijk succesvoller dan de versie van Lewis. In 1983 werd het nummer nogmaals gereleased door The King, maar ditmaal met de originele Smiley Lewis-lyrics.

An American Trilogy

An American Trilogy uit 1972 kun je zien als een symbolische poging om Amerika samen te brengen binnen één lied. De medley bestaat uit de klassiekers 'Dixie', 'Battle Hymn of the Republic' and 'All My Trials'.

Foto: Frans en zijn vrouw aan de 'Elvis-tafel' in het Arcade Restaurant in Memphis
 
 
Gepubliceerd: 07 mei 2018, 20:36
Bron: AvroTros/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - In A Private Moment