magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 EDGE keurt uitbreiding Graceland toch goed
 
Elvis Presley Enterprises heeft een raad voor economische ontwikkeling opgeroepen in een poging om een ​​stem te forceren over de nieuwe plannen om het Graceland-complex uit te breiden.

Elvis Presley Enterprises diende twee weken geleden een rechtszaak in tegen de Economic Development Growth Engine (EDGE) van Memphis en Shelby County. De rechtszaak beoogt een verbod dat het EDGE-bestuur verbiedt niet te stemmen over de nieuwe Graceland-aanvragen. Een hoorzitting vond afgelopen donderdag plaats in Memphis, waarbij de EDGE met een 5/3-de meerderheid de plannen toch goedkeurde.

Het EDGE-bestuur stemde op 21 maart om een ​​speciale bijeenkomst te plannen om twee Graceland-projecten te horen: een obligatie-uitgifte van 20 miljoen dollar voor uitbreiding van expositieruimte van Graceland, die op die dag werd gestemd, en een eerder voorgesteld 110 miljoen dollar-verzoek voor een obligatiefinanciering voor de bouw van een concertzaal met 6200 zitplaatsen.

Afgevaardigden van Graceland zeggen dat de stad en Grizzlies zich verzetten tegen hun uitbreiding op basis van een interpretatie van een niet-concurrentiebeding van FedExForum.

Het EDGE-bestuur is een raad voor industriŽle ontwikkeling met autoriteit om belastingvermindering van onroerende goederen te verlenen, obligaties uit te geven en andere acties te ondernemen om de economische activiteit te stimuleren.

De plannen dienen nu enkel nog goedgekeurd te worden door de Memphis City Council en Shelby County Commission. Daarna kunnen de bouwwerken snel starten.
 
 
Gepubliceerd: 07 april 2018, 07:23
Bron: MemphisFlyer/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Elvis Is Back