magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Graceland-villa Breda betaald met witwasgeld
 
De 62-jarige Jimmy P. uit Breda is dinsdag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot vijftien maanden cel voor witwassen, het hebben van een hennepkwekerij, valsheid in geschrifte en diefstal van stroom. De Bredanaar, fan van Elvis Presley, kwam enkele jaren geleden in het nieuws, omdat hij het huis van 'The King' had nagebouwd in Breda. P. staat ook op de kandidatenlijst van de omstreden Bredase Stadspartij.

De verdachte had veel contant geld. In tien jaar tijd stortte hij ruim 900.000 euro aan contanten op zijn bankrekeningen. Zijn officiŽle inkomen bestond vooral uit een uitkering. Hij kon niet vertellen aan de rechter waar al dat geld vandaan kwam.

Hij huurde een woning in Dinxperlo, waar een hennepkwekerij werd gevonden. De stroom die daarvoor nodig was, liet hij buiten de meter om lopen. Daarnaast maakte hij gebruik van valse werkgeversverklaringen om een hypotheek te krijgen en een ander woning te huren.

De straf voor P. valt lager uit dan de eis van justitie. De rechter hield er rekening mee dat het onderzoek naar de zaak erg lang duurde. Behalve de celstraf moet de Bredanaar ook nog eens 730.000 euro van het witgewassen geld aan de staat betalen.
 
 
Gepubliceerd: 03 april 2018, 21:47
Bron: Omroep Brabant/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - On Tour Ė The Rehearsals