magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Elvis-fan uit Breda moet volgens justitie 2,5 jaar cel in
 
Justitie heeft vrijdag 2,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 62-jarige Jimmy P. uit Breda. P. wordt verdacht van witwassen, hennepteelt, diefstal van stroom en valsheid in geschrifte. De Bredanaar, fan van Elvis Presley, kwam enkele jaren geleden in het nieuws, omdat hij het huis van 'The King' had nagebouwd in Breda. P. staat ook op de kandidatenlijst van de omstreden Bredase Stadspartij.

Volgens de officier van justitie heeft de man met zijn illegale praktijken minstens 648.000 euro verdiend. Hij zou het dat hebben witgewassen wat hem vervolgens nog eens 89.000 euro opleverde.

In 2014 ontdekte de politie een hennepkwekerij in een huis in het Gelderse Dinxperlo. P. huurde dat huis. Opmerkelijk was dat de man op dat moment ook een bijzondere villa in Breda liet bouwen: een replica van Graceland in Tennessee, het huis van zanger Elvis Presley. Uit financieel onderzoek bleek dat P. niet genoeg legale inkomsten kon hebben om het huis te bouwen en in levensonderhoud te kunnen voorzien.

Volgens de officier van justitie heeft de man een valse arbeidsovereenkomst, werkgeversverklaring en salarisspecificatie gebruikt om een hypotheek te krijgen en het huis in Dinxperlo te huren. Het geld dat hij met de verkoop van hennep verdiende waste P. wit door er bouwmaterialen voor te kopen. Ook geld afkomstig van de hypotheekfraude werd in de villa gestoken.

Het OM wil dat de man een bedrag van zo’n 737.000 euro terugbetaalt. “Het is onacceptabel dat mensen die zich bezig houden met strafbare feiten goede sier kunnen maken met verdiensten uit misdaad”, aldus de officier. De rechtbank in Zutphen doet op 3 april uitspraak.

P. staat ook op de kandidatenlijst voor de Bredase stadspartij. Deze week stapten zes kandidaten van de partij van Paul de Jong op nadat Omroep Brabant een onderzoek publiceerde.
 
 
Gepubliceerd: 09 maart 2018, 15:50
Bron: Omroep Brabant/ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 5" - Southern Nights