magazine_cover
© 2007-2019 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Bijna 150 miljoen voor Elvis
 
Legacy Recordings, de catalogusafdeling van Sony Music Entertainment en RCA Records erkennen de verbluffende voortdurende impact van de muziek van Elvis Presley, wiens aller tijden door RIAA gecertificeerde albumprijzen in de VS nu als hoogste notering met 146,5 miljoen stuks vertegenwoordigen. Terwijl de catalogus van Presley nieuwe Gold, Platinum en multi-platina-verkoopprijzen behaalt, zoals gecertificeerd door de Recording Industry Association of America (RIAA), blijft Elvis de populaire cultuur inspireren, informeren en transformeren.

Elvis - de tweede meest bekroonde solo-uitvoerder en de derde meest bekroonde act in RIAA-geschiedenis (na de Beatles op # 1 en Garth Brooks op # 2) - heeft meer Gold Records (101) verzameld dan enige andere act en is de enige artiest die nog steeds is RIAA-certificeringen verdienen waarvan de relatie met de vereniging teruggaat tot de oprichting. In 1958, het inaugurele jaar van het RIAA Gold & Platinum-programma, werd Elvis '' Hard Headed Woman 'een van de eerste drie Gold-singles van de RIAA en de allereerste in Elvis' lopende serie van Gold-, Platinum- en Multi-Platinum-certificeringen.

In het afgelopen jaar hebben 17 titels van Elvis Presley-catalogi de RIAA-certificeringen gekregen, waarbij 11 van die albums voor het eerst de Gold- (of Platinum-) status hebben bereikt. Elvis is anno 2018 nog steeds The King!
 
 
Gepubliceerd: 08 maart 2018, 17:51
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Today