magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 The EPE Catalog is ultieme souvenir-boek
 
De souvenir-merchandising met Elvis’ naam of afbeelding was een belangrijk onderdeel geworden van het Elvis-fenomeen. Op korte termijn waren meer dan dertig verschillende producten op de markt verkrijgbaar, waaronder hoeden, T-shirts, jeans, hoofddoekjes, sneakers, riemen, portemonnees, halskettingen, tijdschriften, lippenstift en nog veel meer. In het recente boek The EPE Catalog wordt een overzicht gegeven van de Elvis-souvenirs tussen 1956-1962.

Erik Lorentzen, geboren in Oslo, is al sinds 1956 fan van Elvis. Toen hij zeven was, hoorde hij voor het eerst Heartbreak Hotel en acht jaar later richtten Erik en zijn oude vriend Arne Metzner de Noorse Elvis Presley Fan Club op. Door deze organisatie kwam hij ook in de gelegenheid om Elvis meerdere keren te zien optreden. Hij was erbij toen The King in 1972 in Madison Square Garden optrad en het jaar erna ontmoette Erik zijn idool backstage in het Nassau Coliseum in New York. In maart 1975 zag Lorentzen Elvis in het Hilton in Las Vegas. Sinds 2009 heeft hij al meer dan 25 Elvis-boeken geschreven, die alle zeer gewaardeerd worden door de vele Elvis-fans. Eind december, net voor de feestdagen, kwam zijn meest recente boek The EPE Catalog - a comprehensive A to Z guide of vintage Elvis Presley Enterprises Memorabilia uit, een samenwerking tussen Lorentzen en de Nederlander Bob Pakes. De titel van het boek spreekt voor zich en focust op de vele memorabilia die Elvis Presley Enterprises (EPE) in de jaren 50 produceerde. Maar liefst vier jaar werkte Pakes aan de voorbereiding van dit boek en het resultaat mag er zijn. Net zoals bij de vorige uitgaven van Lorentzen is ook dit boek een klepper van formaat. Het telt 386 pagina’s, bestaande uit glossy papier. Sinds 1977 is Pakes Elvis-fan en verzamelaar van allerlei Elvis-memorabilia. Hij is dus de ideale samensteller en schrijver van het boek.

1956 was een magisch jaar in de carrière van Elvis Presley. De eerste hitsingle van Elvis was een feit en hij was niet meer weg te denken. Met zijn fantastische, unieke stem en goede voorkomen veranderde Elvis de Amerikaanse cultuur. Zijn manager Colonel Parker wist dat merchandise belangrijk was om zijn artiest overal te promoten. Hij was de ideale man op de ideale plaats. Het commerciële succes van de merchandise van Elvis Presley Enterprises overtrof zelfs die van Disney en de enorm populaire cowboysterren uit die tijd. De samenwerking tussen Parker en marketinggenie Henry Saperstein betekende een booming business voor EPE op gebied van de Elvis-souvenirs. Wil je meer lezen, en ben je nog geen lid? In ons nieuwste ELVIS #60 magazine, dat vandaag verschijnt, kan je de uitgebreide boekrecensie lezen? Nog geen lid? Word het vandaag?

Het boek 'The EPE Catalog' is verkrijgbaar via ShopElvisMatters.
 
 WORD LID VAN ELVISMATTERS!  
 Bestel dit boek  
 
Gepubliceerd: 01 maart 2018, 08:48
Bron: ElvisMatters / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - Viva Las Vegas