magazine_cover
© 2007-2018 Elvismatters vzw
Elvis and Elvis Presley are Registered Trademarks of Elvis Presley Enterprises Inc.
ElvisMatters is an officially recognized Elvis Presley Fanclub.
   
 
 Autobiografie van Red West verschijnt in 2018
 
‘A Hell Of A Ride: Red West - Recollections of a Remarkable Life Before, During and After Elvis & The Memphis Mafia’, de autobiografie van Red West verschijnt nog dit jaar. Meer dan twee jaar geleden schreven we al dat de plannen er waren bij West. In juli van vorig jaar overleed hij. Zijn vrouw Pat West brengt nu samen met Jon W. Sparks het boek toch dit jaar uit.

West was een goede vriend van Elvis Presley. Hij ontmoette Elvis op de middelbare school. Samen speelden ze football en deden ze aan boksen. Later werd hij uiteindelijk de persoonlijke chauffeur van Elvis. Hij reed hem in de jaren 1955 en 1956 naar verschillende plaatsen in het zuiden van de VS. Toen Elvis in 1960 in het leger afzwaaide, huurde hij West in als bodyguard. West werd tevens stuntman en speelde ook kleine rollen gedurende de jaren 60 in 16 Elvis-films. In de jaren zeventig werd West met twee anderen door Elvis' vader ontslagen als bodyguard. Het waren die drie personen die Elvis in een slecht daglicht stelden door het boek ‘Elvis: What Happened’.

Na Elvis' overlijden werkte Red West aan zijn acteercarrière, waarbij zijn meest bekende rol die is in de film Road House, naast Patrick Swayze. Zijn neef Sonny West overleed eind mei 2017.

Foto: Elvis en Red in ‘59 in Bad Nauheim.
 
 
Gepubliceerd: 03 januari 2018, 07:44
Bron: ElvisMatters  / Gepubliceerd door: ElvisMatters - Jeroen Vanderschoot .
 
  Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan mits met bronvermelding: www.elvismatters.com.  
 
 
 
 
 
Follow ElvisMatters on Twitter
FTD 7" - It Happened At The World's Fair